Gå til innhold

Spørsmål om angrerett


Jakes

Anbefalte innlegg

Sitter her med noen spørsmål i forbindelse med en oppgave:

 

- Mange nettbutikker tilbyr i dag kunden å hente varen ved en butikk. Er dette fortsatt utenfor fast kjøpested som i angrerettloven? Er jo bare en leveringsmetode. Kjøpet har jo fortsatt pågått over internett?

 

- Hvordan skal varen returneres? Kan man åpne esken og se på produktet for å pakke det fint ned igjen og returnere det til forhandleren?

 

- Hva sier angreretten om hygieneartikler som fotbad, elektriske tannbørster, barbermaskiner, rettetanger etc? Om spørsmålet over sier at man kan åpne det, gjelder det da også at man kan returnere hygieneartikler i åpnet forpakning?

 

Takker for alle svar. Vis gjerne til lover.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

heisann !

Det vesentlige er om "avtalen er inngått utenfor fast utsalgssted", og det har det jo :) (angrerettloven.. du finner sikkert § selv ; )

 

Grunnet til angreretten ved fjernkjøp er nettopp at kunden skal ha mulighet til å åpne og se på varen...så du kan åpne esken, men vil tro at angreretten forsvinner dersom du åpner selve forpakningen på produktet.. iallefall på hygieneartikler. Evt hjemmel for dette ville være angrerettloven § 12 "dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde"

Du kan sikkert få en artig drøftelse ut av den ordlyden ;)

Lykke til med oppgaven !

Lenke til kommentar

Det har vært en del diskusjoner rundt det med angrerett når man bestiller en ting på nettet, og henter på fast utsalgssted. Det er ikke lett å komme til en fast konklusjon, da man må vurdere saken ut fra hvor man kan anse avtalen som bindende. Forbrukerkjøpsloven sier at hvis avtalen er inngått utenfor fast utsalgssted, så gjelder angreretten.

 

Hvis "kjøpet" på nettet er av en slik grad at det mer kan oppfattes som at man holder av en vare på utsalgsstedet (at man ikke er pliktig til å kjøpe varen og at betaling ikke har funnet sted) så kan man prøve og se på varen før man bestemmer seg for kjøp. Det er derfor rimelig å tro at man ikke har angrerett i et slikt tilfelle ettersom angreretten eksisterer fordi man ikke har hatt denne muligheten før handelen er gjennomført.

 

Hvis kjøpet på nettet er bindende, og betaling er gjennomført (f.eks med kort), og utsalgsstedet derfor fungerer mer som et "pick-up point" enn et demonstrasjonssted, så vil det være rimelig at angrerettloven fortsatt gjelder.

 

Vet ikke om det har vært noen slike saker i FTU, og om det har vært noen avgjørelser på dette. Kunne vært interessant å se hvordan de tolker lovverket i et slikt tilfelle.

 

Hygieneartikler kan ikke leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde så fort de er brukt én gang. Derfor gjelder angrerettloven kun på uåpnede forpakninger med ubrutt forsegling.

Endret av Marekatten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...