Gå til innhold

litt hjelp i photoshop CS5


Anbefalte innlegg

Er HELT nybegynner i bilde redigering. klarte å lage ett bilde svart hvitt med farge effekter. tenkte å laste det opp i ett album på facebook. lagrer bilde, det er da problemet oppstår. lagrer bildet i mine album. men bildet ligger der under en photoshop logo og er på 84 mb. er det mulig å lagre det som vanlig jpg på normal mb størrelse?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Save for web and devices er greit, og kan også skarpe opp bildet, men kan være litt langsomt og fungere dårlig hvis originalfilen er veldig stor.

 

Gjør følgende (Har selv CS4, men antar CS5 har omtrent det samme):

Resize bildet til passende størrelse: Image->Image size. Velg 720 pixler på lengste side.

Skarp opp bildet. Filter->Sharpen->Smart Sharpen. Passende verdier kan være Amount 80%, Radius 0.3 pixels og Remove: Lens Blur. Velg litt høyere radius, for eksempel 0.9, hvis bildet er litt soft.

Lagre bildet. File->Save for Web and Devices. Velg JPEG og endre Quality så filen blir passe stor. Quality på 90% skulle være en ok start.

 

..Og så er det bare å laste opp bildet til Fjesbokji - så er det skarpt og fint. :)

 

 

..Og ikke overskriv originalfila med denne nye du har laget - denne er jo resizet til å være mye mindre - før du gjør alt dette her, så eventuelt lagre fila, og så lukk uten å lagre eller ta undo tilbake igjen til start.

Endret av Trondster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Generelt er det en god idé å ha et flow som jeg beskriver over - rediger, resize til ønsket størrelse og skarp opp i den størrelsen.

 

Er det uskarpt eller litt soft kan du øke Amount og Radius. Det er også mange muligheter med USM - Sharpen->Unsharp Mask - det er en annen type oppskarping som lar deg spesifisere så den ikke skarper opp der hvor det er jevne fargeoverganger. Men - prøv det jeg beskrev over og se hvordan det blir.. Så har du et utgangspunkt! :)

Lenke til kommentar

Må bare si tusen takk for all hjelp.. Toppers :)

 

Etter att jeg kjøpte meg speilrefleks så ble det mye morsommere å ta bilder. men synes kanskje det er like viktig å kunne litt grunnleggende redigering av bildene også. har lært en del allerede inne på dette forumet. Supert att dere vil dele deres kunnskaper til sondre som meg :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...