Gå til innhold

Acer vs Zepto


gu

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å handle inn enten en Acer 803LCi eller en Zepto 4100. Har sett at sammenligning av disse to har vært tema i noen tidligere tråder her på forumet, men det virker som begge maskinene har endret seg siden den gang, både når det gjelder spesifikasjoner og pris.

 

Acer-maskinen med 1.6 GHz CPU koster nå kr 24.800,- hos MPX.

En Zepto med omtrent samme spesifikasjoner (CPU, disk, RAM, WLAN) koster kr 20.137,-.

 

Ut fra spesifikasjonene og de testene jeg har lest, virker disse maskinene veldig like. Dermed fremstår Zepto'en i utgangspunktet som et ganske mye bedre kjøp. Eller er det noe jeg har oversett her? Er det noe med Acer-maskinen som kan forsvare denne prisforskjellen?

 

Hvis noen har erfaring med en (eller helst begge) av disse maskinene, er jeg også veldig interessert i å få deres anbefalinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter det jeg kan se koster en tilsvarende konfigurert Zepto 4100 kr. 21.990. Det Acermaskinen har ekstra er kortleser for flere kort, sikkerhetsmulighet (mest nyttig i bedriftssammenheng) med Smartkortteknologi og Bluetooth. Dersom man har lite bruk for kortleser og Bluetooth er nok Zeptoen et enda gunstigere valg enn Acer LCi 803 prismessig. Dette har sammenheng med at Zepto satte ned prisen på spranget fra 1,3 Ghz til 1,6 Ghz prosessor etter at Intel lanserte 1,7 Ghz versjonen. Dette innebærer at versjonene av Acer 800/803 LCi og Zepto 4100 er omtrent likt priset i 1,3 Ghz versjon. Her koster Acermaskinen med Bluetooth 18.890 hos MPX, mens Zeptoen med 1,3 Ghz koster kr. 19.404. I denne versjonen er sogar Zeptoen såvidt dyrere. For øvrig virker disse maskinene omtrent jevnbyrdige. Personlig vurderer jeg å gå for Acermaskinen pga. bedre kortleser og Bluetooth. Spesielt Bluetooth er kult, men jeg innser at Aceren egentlig er noe dyr bare forå få dette i tillegg. Zeptoen er også mer fleksibel å konfigurere. Lite prispåslag for 60 GB disk (5400 rpm) for eksempel. Ja dette var i hvert fall et forsøk på noen betraktninger om dette emnet....

Lenke til kommentar

Takk for betraktninger.

 

Jeg lurte litt på hvordan du fikk Zeptoen til å koste 21.990,-. Fant ut at du må ha konfigurert den med én 512 minnebrikke istedenfor to 256-brikker og i tillegg lagt til operativsystem. Operativsystemet har jeg allerede, så det behøver jeg ikke å betale for igjen. Dermed blir prisen min 20.137,-.

 

Du nevner at Acer har kortleser for flere kort. Hva slags kort er dette snakk om (utenom smartkort)? Jeg finner ikke noe om dette i spesifikasjonene. Derimot ser jeg at Zeptoen har SD-kortleser, noe som er en klar fordel for meg. Bluetooth har jeg ikke noe behov for i dag, men jeg får det kanskje i fremtiden?

 

Forøvrig har jeg også merket meg at man har større valgfrihet ved konfigurering av Zeptoen. Hvis man f eks går ned til 1,5 GHz CPU og tar med en 60 GB 5400 harddisk, blir prisen kr 19.083,-. For meg virker dette som et godt kjøp i dag.

 

Det som frister meg mest med Acer-maskinen, er faktisk DVD-brenneren. Men for å få med denne må man ut med kr 26.350,- og det er jeg ikke sikker på om den er verdt.

 

Skal jeg velge bare på grunnlag av spesifikasjonene, går nok Zepto av med seieren. Men jeg mener jeg har hørt noe om at Acer generelt er mer solide maskiner. Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar

Etter at Barbara.no har gått ut med at det muligens kommer en avløser til Acer 800/803 LCi så ser jeg at mpx.no 24.06.03 har satt ned prisen til Acer 803 LCi fra kr. 24.800 til kr. 20.770. Etter 4.000 i prisreduksjon ville jeg nok gått for Acermodellen, siden denne har Bluetooth og noe mer avansert kortleser. Acer 803 LMi som er versjonen med DVD-brenner finner jeg per 25.06.03 rimeligst på http://www.pcbutikken.com/ til kr. 23.193. Denne koster kr. 23.436 på http://www.mpx.no.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Zepto znote4100 kommer nå med DVD-R opsjon om kort tid, pristillegget vil være under 1500,- + mva

 

Ja, jeg har hørt omtrent det samme. Har fått opplyst fra Zepto at den vil bli tilbudt med DVD-R/RW i løpet av svært kort tid. Fikk imidlertid inntrykk av at prisen vil ligge litt høyere enn det du antyder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...