Gå til innhold

Norsk privatist eksamen spørsmål


Tommy-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, men i følge en jeg gikk i klasse med i fjor, som tok norsk som privatist, nevnte de særemnet under muntlig eksamen. Bare kjapt om hva det handlet om altså, ikke noe foredrag. Han var overrasket over hvor lite de la vekt på det, men de som tar vanlig eksamen i norsk er ikke innom det i det hele tatt under selve eksamenene (men det teller naturligvis på standpunktkarakteren i norsk muntlig, samt skriftlig om man velger det).

Lenke til kommentar

Det kommer an på hvilken modell som blir brukt, men det er uansett nesten umulig å stryke i norsk muntlig så lenge du møter opp og sier noe.

 

Ved privatisteksamener er det alltid modell 1 ("gamlemetoden") som blir brukt. Dvs: Du må kunne hele pensum, og på eksamensdagen får du komme inn på et rom alene, og får et ark med noen stikkord/tema/spørsmål. Det eneste du får ha med deg da er penn og blyant, notatark har de klar til deg. Så kan du kladde ned så mange notater og stikkord du klarer på en halvtime, og så skal du eksamineres i en halvtime. Jeg tok Matte X på den måten, fikk 3 stikkord som jeg snakket om i ca 10-15 minutter, og så tok eksaminator over og ga meg oppgaver og spørsmål.

 

Aldri vært oppe i noe "vanlig" fag med den modellen selv, da.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Det går selvfølgelig an å stryke i norsk muntlig. Det skjer hvis man er helt blank på det man blir spurt om. Jeg anbefaler at du søker veiledning hos en som kjenner godt til hvordan dette systemet fungerer.

Se gjerne på bloggen min hvor jeg gir en del råd om dette: http://norskboka.blogspot.com/

Mvh

Leif

Norsklærer i vgs

Hei!

Vurderer å ta norsk som privatist for få færre dårlige karakterer på vitnemålet, men hvordan fungerer en muntlig norsk eksamen?

(er det lett å bestå)

Lenke til kommentar

Må jeg skrive særemne til privatist eksamen?

Hør med eksamensskolen hvordan de legger opp eksamen. Jeg anbefaler at en er forberedt på å gi et forholdsvis raskt sammendrag (5 minutter?) av det en har fordypet seg i. (Etter Kunnskapsløftet er særemnet omdøpt til fordypningsemnet).

Ellers har det litt å si hvilke ambisjoner du har. Skal du ha en god karakter kreves det mer enn hvis du er fornøyd med 2 eller 3.

Mvh

Leif - norsklærer vgs

Blogg for elever og privatister som tar norsk.

Endret av leifhar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...