Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Packet loss og generelt tregt internett.


Anbefalte innlegg

Hei, foreldrene mine sliter litt med nettet, og har gjort det over lengre tid. Litt usikker på hva jeg skal ha med av informasjon, så jeg bare pøser på.

 

ISP-en er Eidsiva og linje skal være noe slik som 3600/(usikker på upload, men garantert mer enn det de får).

 

Når jeg kjører test på nettfart o.l. Vil resultatet som regel være på rundt 1,8 (på det beste) ned og 0,01-0,02 opp.

 

Når jeg pinger diverse sider, som regel vg.no, får jeg som regel ok latency, men med ca. 1-2 minutters mellomrom vil jeg få 5-6 packet loss på rad som et resultat av at nettet er nede en liten periode. Ingen merkbar hopp i latency før/etter dette skjer.

 

Har en Siemens Gigaset SE366 router. En stasjonær (med Vista) med en D-link DWL-G122 stick. En Acer Aspire One (XP) http://gdgt.com/acer/aspire/one/zg5/specs/ (usikker på akkurat hvilket nettverkskort som er i den, så bare linket PC-en). Alt er koblet til via Wi-Fi og nettverket er kryptert.

 

Begge PC-ene har samme problemet, samme gjelder iPhone og PSP.

 

Modemet er et Allied Telesis IMG634. Dette er det tredje modemet de har prøvd, siden Eidsiva kundesupport har sendt et nytt ett de to gangene de har blitt ringt og har ingen andre forslag til hva som er feil.

 

Har koblet til nettverket til naboen som har samme ISP, selv om signalstyrken er elendig (1-2/5 bars) funker det helt knirkefritt og gir toppfart. Så er nok her feilen ligger et sted.

 

Kanskje det er en dårlig konfigurert router? Jeg er rimelig grønn på sånt, og foreldrene mine har absolutt ingen peiling.

 

All hjelp settes pris på og om jeg skal gi mer informasjon eller kjøre tester av diverse slag skal jeg gjøre det etter beste evne.

Endret av Androgynous
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...