Gå til innhold

Trenger tips til Trondheim - Oslo på sykkel.


jonpet55

Anbefalte innlegg

Hei! Har bestemt meg for å ta en solotur Trondheim - Oslo med sykkel om litt over en uke, og trenger litt tips.

 

Følgende har jeg kommet fram til:

 

  • Turen går over to eller tre dager, med overnatting under åpen himmel (mao. _veldig_ væravhengig!)
  • Tar med meg drikkesekk med et lass brødskiver, bananer og vann for den første dagen, med unntak av middag, som inntas ved første og beste sted på slutten av dagens etappe. Kjøper så inn mat for neste dag på lokal matbutikk.
  • Tar med meg gnagsårplaster, ekstra sykkelslange, en liten pumpe, lommebok, en liten lås og mobiltelefon i drikkesekken
  • Sovepose og allværsjakke stropper jeg rundt et lite bagasjebrett som er festet i setepinnen

 

Har syklet MTB i lengre tid, men gikk i år til innkjøp av landeveissykkel. Har kun syklet på landeveissykkelen i et par uker, og jeg merker på 5-6 mil lange turer med høy intensitet antydninger til stivhet i ryggen og vondt i setepartiet. Mye av dette er i ferd med å bli bedre da jeg venner meg til sittestillingen på en racer. Bør jeg satse på at dette blir bedre med noen dager til med tilvenning og lavere intensitet, eller bør jeg kjøpe meg et nytt sete så fort som mulig for å tilvenne meg dette før turen?

 

Når det angår ruten står det kort og greit mellom Østerdalen og Dovre. Fordelen med Østerdalen er selvsagt at strekket er kortere, men innbiller meg at det er litt mer å se på veien over Dovre.

Ruten må selvsagt gå utenom motorvei, og siden jeg sykler med landeveissykkel prøver jeg å unngå den aller groveste asfalten.

 

Har noen ellers gode tips for en slik tur? Er jeg litt for godtroende til værgudene ved å ikke ta med fullt regntøy og basere meg på overnatting under åpen himmel selv om det er meldt opphold? Jeg prøver selvsagt å spare på grammene der det er mulig, men innbiller meg at jeg kanskje er litt for ivrig på å spare inn vekt. Sykling under litt regn har gått veldig greit tidligere så lenge jeg holder varmen oppe, og man blir jo fort tørr igjen med sykkelbukse og sykkelskjorte, så dette er årsaken til at jeg sløyfer regntøyet. Når jeg derimot slår meg til ro for natta er jeg selvsagt helt avhengig av opphold...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...