Gå til innhold

Anbefalninger til sekk og fotplagg (sko, sokker, såler)


Jakes

Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å kjøpe meg noe nytt utstyr for å trene meg opp til et opptak til neste år.

 

Det jeg trenger er en sekk som er mest mulig lik dem de har i forsvaret. Den skal belastes fra alt med 5-30 kg, og må sitte godt da den skal brukes til alle typer marsj, inkludert løp. Noen som har noen anbefalninger til en slik, evt pris og hvor den kan skaffes?

 

Trenger også noen nye marsjstøvler da mine er helt utkjørt. Vet ikke helt hvilke modeller som finnes på markedet. Er det bare den tradisjonelle eller finnes det flere? Evt hvor kan jeg skaffe en slik? Lurer også på hvilken størrelse jeg burde velge på skoen. Dette er avhengig av hvilke sokker som skal brukes, og jeg har tidligere erfart at når jeg valgte en sko som passet perfekt med ullsokker, så begynte den å utvide seg, og sokkene ble mer "tøyelig" slik at skoen faktisk ble for stor. Noen som har noen råd? Evt hvilke sokker og såler jeg burde bruke? Tempereatur i terrenget er fra -5 til +30. Jeg er generelt veldig varm på bena, så vil helst styre unna tykke ullsokker, men tar i mot anbefalninger.

 

Tar også i mot tips til å "tilpasse" og "gå inn" skoen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dem har flere typer sekker i forsvaret, men det er vel stridssekken du er ute etter, det er den de aller fleste bruker, ihvertfall i rekrutten. Den heter Narvik og er etter min mening ganske vond å bruke. Den finner du HER

 

Sko er hipp som happ, finn noe med god støtte til ankler. De bør puste bra. Såler er det litt værre med, men sole sålen funker for mange. Jeg har ortopediske såler, som helt klart er best men de er ganske dyre, og du må sikkert vente lenge for å treffe ortoped.

Lenke til kommentar

Vi bruker både https://webshop.cato-ringstad.no/ibuy/Main?tpl=str&sid=10504&sec=&itm=25501

og https://webshop.cato-ringstad.no/ibuy/Main?tpl=str&sid=10504&sec=49&itm=25505 kommer an på tjenest og formål. Skoa du får utlevert er Alfa M77 http://www.topsecret.no/ds_product_info.php?products_id=131 men har kjøpt mine på Army Shop for 1000-lappen tror jeg det var.

 

Funker gull å ta en dusj med skoa for å myke opp læret. Eller fylle de med varmt vann og gå litt rundt med de. Ellers er det mest ullsåler og ullsokker som blir brukt, uavhengig av årstid. Bomullsokk i garnison.

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for en stridsekk i ditt tilfelle. Den de selger på miltrad.no er ganske kjekk synes jeg, eneste minus er at bærestroppene er noe tynne. Når det gjelder sko, så kan du jo like så godt kjøpe deg Alfa M/77 og få de gått skikkelig inn. Da kan du jo også bruke skikkelig inngåtte sko når du skal inn i forcen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...