Gå til innhold

Setter sammen mitt første vannkjølingsoppsett!


Anbefalte innlegg

Har roet meg ned litt etter i går. Jeg er bare veldig lei av at alt som kan gå galt går galt(Murphy's Law) når det gjelder meg.

 

Jeg får tilsendt en RMA lapp fra komplett og må sende de PSU'n og håper jeg får tilsendt en ny PSU etterhvert.

 

Jeg har lest litt rundt og funnet ut av kanskje PSU'n har for mye oppstart strøm når jeg først skrur den på. Leste et sted at PSU bruker 4-5 ganger så mye strøm i oppstarts fasen.

Sikringen i stua har 16 ampere i følge sikringsskapet og da overstiger den det i oppstartsfasen sikkert.

 

Er det noen her som vet om en måte å fikse dette på?

Hjelper det med overspenningsvern?

En dings som lar PSU'n få strøm levert litt tregere så ikke sikringen får et sånt sjokk?

Noen andre måter enn å bytte til en treg sikring?

Jeg har en venn som akuratt er ferdig med lærling plassen sin men spør her også fordi jeg ikke vil at dette skal skje igjen.

 

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo gå til innkjøp av en UPS. De skal jo hindre sånt, men du må jo da ut med litt for en som tåler såpass til PSU som du har. Andre alternativet er jo å bytte sikringen i skapet til en med tregere karakteristikk. Vanlig i hus er jo B karakteristikk, men hvis du får lov og en elektriker gjør det, kan han sette inn en C karakteristikk. Denne vil da tåle mye større belastning over en kort periode før den løser ut.

 

Men kan jo bare være at PSUen hadde en dårlig dag og ville dø også. Ikke sikkert problemet er der om du nå får bytta den.

Lenke til kommentar

Tror nok det er sikringen. Det har nesten alltid skjedd at sikringen går når jeg sette i kontakten i PSU men det har fungert å bare flippe opp sikringen igjen og det har fungert.

 

En UPS da mener du overspenningsvern altså?

Ser de har noen på komplett, en til 200kr holder ikke til 850w PSU?

Jeg leier i en bolig med 3 andre leiligheter og hoved sikringskapet er nede i kjellern som gir strøm til alle leilighetene. Jeg har et eget sikringskap i leiligheten min, kan en elektriker legge opp en treg sikring her oppe?

Lenke til kommentar

Det jeg også trodde, men var ikke sikker. Jeg har ikke ikke så mye peiling på strøm og sikringer.

 

Når det gjelder overspenningsvern(UPS?) kan du gi meg en pekepinn på hva som takler en 850 PSU + skjermer osv?

Vil dette hjelpe med at hvis sikringen går så vil ikke PSU gå i stykker eller/og vil det hjelpe med at sikringen ikke går i det hele tatt?

 

Takker for hjelp.

Endret av YojimboVII
Lenke til kommentar

Akkurat når det kommer til utvelgelse av UPS, har jeg ikke noe særlig kunnskap om hva som passer til det og det. Ser på komplett at de har noen billige noen, under 1000,-, men disse tåler ca 400w belastning. Skal du ha en som tåler opp mot 800-900w koster det fort 2.5k-3k for en UPS. Så kan nok tenkes at den billigste metoden er å bytte sikringen.

Lenke til kommentar

Er det kun med den PSU'en at sikringa har gått? Vist det er tilfelle så trur eg ikkje det er feil sikring men heller at det er PSU'en som kortslutter eller no.

 

Å berre slå på PSU'en skal vel strengt tatt ikkje trekke noko som helst strøm før du faktisk slår på pc'en.

 

Eg har 10A (B) sikring på ein 750w PSU og har aldri hatt problemer med sikringa.

Lenke til kommentar

Er det kun med den PSU'en at sikringa har gått? Vist det er tilfelle så trur eg ikkje det er feil sikring men heller at det er PSU'en som kortslutter eller no.

 

Å berre slå på PSU'en skal vel strengt tatt ikkje trekke noko som helst strøm før du faktisk slår på pc'en.

 

Eg har 10A (B) sikring på ein 750w PSU og har aldri hatt problemer med sikringa.

Har funnet ut at PSU bruker hvertfall 2 ganger så mye strøm når man starter opp så kan hende det overstiger sikringen.

sikringen i stua har bare gått når jeg slår på PSU ja.

 

Sikringen på kjøkkenet har også gått før men jeg tror det skyldes noe helt annet, jeg har hatt mugg/sopp under vasken hvor en kontakt er men så lenge kontakten ikke er i så går ikke strømmen på kjøkkenet.

Lenke til kommentar

Eg målte strømmen på min Corsair HX 750W PSU idag og når eg slår den på trekker den 0.10A, etter at eg slår på PC'en trekken den 1.78A i idle.

 

Så eg står forsatt på det eg sa om at PSU'en i seg selv ikkje trekker noko serlig strøm og at det er PSU'en din som kortslutter som igjen gjer at sikringa ryker.

Lenke til kommentar

Får du gnister i PSU'en så har det ingenting med sikringa å gjera, sikringen ryker vist du overbelaster den noko som ikkje skal skje om alt virker som det skal og så sant du ikkje har konfyr, vaskemaskin, microbølge own, 2000w panelovn og pc'en på samtidig på samme sikring.

 

Bytter du til ein tregere sikring kan det faktisk hende at du ødelegger meir utstyr da sikringen vil bruke lengre tid på å legge ut om noko er gale.

 

Trur du skal vera glad du har den sikkringen du har, hadde du hatt ein tregere sikkring så kan det hende strømmen fekk tid til å brenne gjennom hovedkort, cpu, gpu, minne og hdd'er vist du hadde det tilkoblet når du slår på PSU'en.

 

 

Spørs litt kva gnister du ser egentlig? Er det i på/av bryteren på PSU'en eller er det lengre inni PSU'en? Er det i på/av bryteren så er ikkje det noko farlig, du har sikkert opplevd det samme hundrevis av ganger allerede når du har slått på lyset i ett rom og sett ein liten gnist i lysbryteren.

 

Er det ikkje i på/av bryteren så hadde eg vert jævlig skeptisk og eg ville nok ikkje brukt den.

Lenke til kommentar

Kan egentlig ikke få sjekket hvor det gnistrer fra siden jeg har sendt den tilbake til komplett nå og den var helt kaputt.

Men jeg mistenker det var litt blanding av gnister ved av/på knappen og inni. Den siste gangen det gnistra rett før den ikke fungerte lenger er jeg ganske sikker på at det kom inne fra. Når jeg mottar en ny PSU skal jeg slå av alt annet jeg har på den sikringa og bare starte pc'n fra den for å være sikker. Får se om det samme skjer igjen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mottok ny PSU i dag tidlig. Enda mer problemer, er det noe nytt?

:nei:

PSU ser ut til å fungere som den skal og når jeg tar en binders fra grønn ledning til svart ledning starter den og gir strøm til vifter osv. Men Swiftech mcp655 pumpa vil ikke reagere, så jeg tok den ut av maskinen og tok den fra hverandre siden jeg tenkte kanskje det var noe som ikke satt som det skulle etter jeg skifta til Bitspower top og mod kit.

 

Jeg har sleevet pumpa så jeg sjekket at rød og svart ledning var satt korrekt tilbake som den skal og sjekket alle mulige kombinasjoner men ikke noe skjer.

 

Hvis jeg husker riktig så skal den røde ledningen og svarte ledningen sitte riktig på bildet under? Altså de skal sitte til høyre for den hvite bulen som jeg har lagt piler til, og rød til høyre og svart til venstre. Kan noen som har swiftech mcp655 pumpa ta et bilde eller si meg om det er feil eller ikke?

 

Jeg tok pumpa ut av toppen og prøvde å starte den som du ser på det nederste bildet men ingenting snurrer og den lager ikke lyd.

Hvorfor skjer det ingenting tror dere?

 

30bo0ms.jpg

 

 

nfsk7a.jpg

 

Edit: Jeg tok av molexen på pumpa og tok de to ledningene bare direkte inn til psu molexen for å være sikker på at de ikke satt løst. Prøvde alle kombinasjoner og fortsatt ingenting skjedde. Konklusjonen her må vel være at pumpa har fått et sjokk kanskje når PSU'en gnistret og ikke fungerer lenger?

 

Jeg har lest om alle som vannkjøler og sier null problem, så vidt du ikke heter Kenneth Jensen. Johoooooo, jippi... (Ikke noe smiley her på forumet som viser hva jeg føler akkurat nå.)

 

Jeg har sjekket etter norske butikker som har MCP655 og i følge Prisguide.no er det bare 3 butikker i norge som har det. Vet dere om noen andre butikker?

Endret av YojimboVII
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...