Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Gardinstang i hjørne


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har flyttet inn i en leilighet der to vinduer møtes i et hjørne. Skal ha gardiner på punktene som er lengst bort fra hjørnet og en i selve hjørnet. Har sett litt rundt etter gardinstenger som løser dette problemer, men uten hell.

 

Noen som har tips til løsninger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du spurt i gardinbutikker som Jysk, Kid, Princess etc? De kan ha ting som du ikke selv finner på hyllene.

 

Dette er jo en vanlig problemstilling, mange hus fra 30-tallet og framover har slike hjørnevinduer, inkludert det jeg bor i. Her var det montert gamle gardinbrett med utfrest spor i som går i en pen bue i hjørnet, så jeg slapp å kjøpe noe for å henge ett gardin på hver side og ett i hjørnet. Gardinbrettene her er typisk hva som var moderne for ca 40 år siden, så det er ikke sikkert at de er i salg i dag, men Jysk (og sikkert flere andre) har skinner etter samme prinsipp med tilhørende bue som kan monteres i taket eller under et brett man kan mekke selv, eller muligens kan man feste dem i disse beslagene.

 

I leiligheten under oss har de fjernet gardinbrettene, og ganske enkelt spent opp en vaier gardinene henger fra, festet til en dings som står noen cm ut fra veggen i hver ende, og en i hjørnet.

 

En løsning som vil være moderne og tåle mer vekt enn en vaier vil være å bruke to gardinstenger som begge hviler på to holdere. I hjørneenden av hver stang dropper man kule eller spydspiss eller hva man ellers har på enden av stanga. Før man strammer skruene på holderne, sørger man at stengene møter hverandre så tett det lar seg gjøre, slik at nabostanga hindrer at gardinringene glir av stanga i hjørnet. Men, det beste om man velger en slik løsning, vil selvsagt være om det finnes en 90 graders skjøteholk - spør i butikken.

 

NB: Ved skinneløsningen som er buet i hjørnet, kan du dra gardinet i hjørnet vekk i fra hjørnet om du skulle ønske det. Løsningene med vaier eller stenger vil føre til at gardinet i hjørnet ikke vil kunne bevege seg fritt forbi holderen(e) til vaier eller stenger, men det er ikke noe problem i daglig bruk.

Lenke til kommentar

Følger opp meg selv:

http://www.kirsch.no/web/produkter_gardinstenger_scala_no.aspx

Klikk på "spørsmål og svar".

 

Jeg har et vinkelvindu hvor jeg gjerne skulle hatt gardinstang helt rundt, går det?

Ja, det går ved hjelp av en bøybar skjøtedel. Vi har to ulike skjøtedeler i ulike farger for å matche din gardinstang. Fordelen med den bøybare skjøtedelen er at den er regulerbar, noe som gjør at vinkelen ikke må være på 90 grader. I tillegg fungerer den like bra til bue som til hjørne.

 

Jada, selvsagt finnes det, og Google er vår venn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...