Gå til innhold

Hvordan bli data/it ingeniør?


Aethos

Anbefalte innlegg

HiB har da like mange mattefag som på UiB? om ikke jeg teller helt feil da. I tillegg så er matten på HiB veldig tilpasset datafagene noe jeg ikke kan se at de er hos UiB. Innføring i matematikk høres jo veldig grunnleggende ut og uten noen forbindelser til dataverden. Skal ikke si at det ikke er det, men ser sånn ut. Ser egentlig ingen dører som blir lukket ved å gå Dataingeniør på HiB. Tror du kommer like lett in på NTNU derfra som ved UiB. Noe av det som gjorde at jeg falt på HiB var at på UiB har de ex.phil. Noe som hørtes ekstremt lite fristende ut :p Prosjekt og økofagene på HiB er 10 poeng til sammen og går over 2 semestre. Dette er noe man kan overleve. :) HiB har da like mange mattefag som på UiB? om ikke jeg teller helt feil da. I tillegg så er matten på HiB veldig tilpasset datafagene noe jeg ikke kan se at de er hos UiB. Innføring i matematikk høres jo veldig grunnleggende ut og uten noen forbindelser til dataverden. Skal ikke si at det ikke er det, men ser sånn ut. Ser egentlig ingen dører som blir lukket ved å gå Dataingeniør på HiB. Tror du kommer like lett in på NTNU derfra som ved UiB. Noe av det som gjorde at jeg falt på HiB var at på UiB har de ex.phil. Noe som hørtes ekstremt lite fristende ut :p Prosjekt og økofagene på HiB er 10 poeng til sammen og går over 2 semestre. Dette er noe man kan overleve. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du repeterer deg selv i samme innlegg ;)

 

Hvem har forresten påstått at HiB og UiB ikke har like mange mattefag? Det vil avhenge av hvilke studieretninger man sammenligner. Datateknologi hos UiB har like mange obligatoriske mattefag som dataingeniør hos HiB, men kanskje utvalget blant valgfagene er ulikt? Sammenligner du andre studier derimot, som datateknologi og datavitenskap slik jeg nevner tidligere i tråden, ser du at antall obligatoriske mattefag er ulike.

 

"Innføring i matematikk" er forøvrig et grunnkurs i calculus, som i mye større grad bygger på det man har lært på videregående enn f.eks. diskret matematikk. Dog er diskret matematikk trolig mer relevant for en IT-utdannelse, men alle som går Matnat på UiB er nødt å ta MAT101/111 :)

Lenke til kommentar

Joachricar bare understreker de feilaktige påstandene om at datateknologi og datavitenskap ved UiB gir en bedre mulighet for master. Selv valgte jeg HiB fremfor UiB fordi jeg foretrekker undervisningsopplegget på HiB. Det varierer selvfølgelig fra person til person hva man foretrekker. Uansett tror jeg begge valgene gir et godt utgangspunkt :)

Lenke til kommentar
Du repeterer deg selv i samme innlegg ;) Hvem har forresten påstått at HiB og UiB ikke har like mange mattefag? Det vil avhenge av hvilke studieretninger man sammenligner. Datateknologi hos UiB har like mange obligatoriske mattefag som dataingeniør hos HiB, men kanskje utvalget blant valgfagene er ulikt? Sammenligner du andre studier derimot, som datateknologi og datavitenskap slik jeg nevner tidligere i tråden, ser du at antall obligatoriske mattefag er ulike. "Innføring i matematikk" er forøvrig et grunnkurs i calculus, som i mye større grad bygger på det man har lært på videregående enn f.eks. diskret matematikk. Dog er diskret matematikk trolig mer relevant for en IT-utdannelse, men alle som går Matnat på UiB er nødt å ta MAT101/111 :)
Nei jeg tok bare to av setningene til Aethos sammen :p

 

"Samtidig er jeg opptatt av at jeg skal ha nok mattefag for å kvalifisere til datatekn. ved ntnu eller programutvikling ved uib og at det ikke skal være noen komplikasjoner forbundet ved en slik overgang.I lys av det som har blitt skrevet her, virker hib mindre attraktivt ettersom det lukker en del dører."

 

Mulig jeg oppfattet den feil der ja....

 

"Innføring i matematikk" har utifra det jeg vet liten relevans til IT-utdannelsa ja. Samme med ExPhil.

Ser ikke helt poenget med noen av disse fagene. De kunne godt ha vært byttet ut med noen mer relevante fag. Dette er en av grunnene til at Universitetet var utelukket for meg. De dytter på deg fag du egentlig ikke trenger i utdannelsen din. Man burde heller ha disse fagene som valgfag. Nå tenker jeg ikke ett skreddersydd opplegg for enhver person, men at fagene skal være relevant for selve utdannelsen. Det er tross alt 20 av studiepoengene man "kaster bort."

Noen mener kanskje økonomi, prosjekt og nyskapningsfagene på HiB er bortkastet. Som en foreleser fortalte oss, så får man ikke utviklerjobb som går ut på å sitte i en bunkers og kode for deg selv. Det å lære å samarbeide og jobbe i team er en viktig egenskap som utvikler. Jeg ser på fagene som nyttige. Men de er drit kjedelig da...

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Håper det går greit at jeg stjeler tråden din, siden jeg ser at mange som har gått på UiB har svart her. Unnskyld på forhånd hvis dere irriterer deere over at jeg bumper en 1. år gammel tråd

 

Jeg står ovenfor å velge Informasjons og kommunikasjonsteknologi (IKT) eller Datateknologi på UiB. Er ferdig med VGS til sommeren og skal søke nå snart. Har S1+S2, men er ikke veldig flink eller veldig glad i matte, men hvis jeg innstiller meg til det kan jeg oppnå mye mer enn jeg har.

 

Spørsmålene mine blir egentlig, hvor stor forskjell er det i matte på de to? Har noen av dere som har gått på de fått "sjokk", enten over hvor enkelt eller vanskelig det var? (Og hvilke forkunnskaper har du?)

 

Det jeg egentlig er redd for er at IKT skal bli for mye utvannet og ikke nok tekniske og utfordrene fag, jeg velger jo tross alt et "data"-studie fordi jeg liker å drive med data. På den andre siden er jeg redd for at Datateknologi vil bli for vanskelig for meg, eller for avansert matte (de anbefaler jo tross alt at du har bakgrunn fra R1+R2)

 

Begge har MATRS kode (S1+S2 / R1), men IKT linjen sier derimot ingenting om at de anbefaler R1+R2. Bare skrev det ned for at ingen skulle bli forvirret eller missforstå.

 

Edit: Hva valgte du TS, og hvordan trives du?

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...