Gå til innhold

Hvordan overklokke i7 930


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lignende spørsmpål til dette dukker opp hele tiden - og jeg svarer som regel på samme måte:

 

Det er vanskelig å svare på hele spørsmålet uten å skrive en hel avhandling om det, og det finnes allerede dusinvis av virkelig gode guider skrevet av eksperter for både nybegynnere og avanserte brukere - så gitt at du kan lese engelsk kommer du mye lengre ved å lese disse enn å spørre forumet om svar på et såpass stort tema.

 

Hvordan finner du disse guidene? Google "i7 overclocking" for eksempel, så er vel de første 5-10 treffene alle ypperlige guider å lese. Værre er det ikke.

 

Har du deretter flere SPESIFIKKE spørsmål du fremdeles lurer på, så kan du spørre på forumet, for det er langt enklere å svare på noe mer spesifikt enn bare "hvordan overklokker jeg".

 

Du spurte dog et par spesifikke ting, så de skal jeg besvare:

 

1) Hvis du mener å spørre om du MÅ ha vannkjøling (har du glemt spørsmålstegn?) så er svartet absolutt nei. Vurder vannkjøling dersom du:

- Ikke er redd for å bruke en del penger på det.

- Ikke er redd for å "mekke" litt. Har du ti tommeltotter og ikke kan montere et skap for IKEA så vær klar over at vannkjøling krever en del mer arbeid for installasjon enn luftkjølere.

- Skal overklokke mer enn du kan på luft (hold deg unna det om dette er første gang du overklokker).

- Du synes støy er veldig sjenerende og vil kunne overklokke samtidig som du holder støyvolumet nede.

 

Jeg vil råde deg til at om du er usikker på om du bør eller ikke bør gå for vannkjøling så hold deg til luft til du har lest mer om temaet og er sikker på at du trenger eller vil ha en dyrere og mer avansert løsning. Du kommer tross alt lang på luft.

 

2) Jeg kjenner ikke til Turbo-V spesifikt , men mye overklokking kan du gjøre fra software ja. Det spørs litt hvor mye du skal presse maskinen. Om dette er første gang så kan du komme langt med bare software, men for litt mer avansert overklokking bør du som regel bruke BIOS der du finner flere muligheter.

 

3) Det eneste du absolutt trenger for overklokking er en PC + kunnskap. Resten er valgfritt. Mitt råd er å lese gjennom et par av guidene jeg pekte til over før du begynner på noe som helst annet. Da vil du ha en mye bedre idè om hva du trenger.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Da er det ikke særlig avanserte teknikker du trenger å bruke. fra 2,8 til 3,4 bør det være rimelig triviellt å oppnå, til og med om du bruker standard kjøleren og hovedsakelig software overklokking fra windows. Bare les de relevante guidene så vil du klare det enkelt.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

tar lang tid? nei - det tar ikke lengre tid enn det du bruker på å velge de korrekte instillingene, i BIOS eller passende overklokkingsprogram i windows evt. Om maskinen da fryser eller som du nevner virker å jobbe med svart skjerm i lang tid så vil jeg tro det er et tegn på at du har gjort noe feil med instillingene slik at maskinen har crashet.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det virker ikke for meg som du har forsøkt å lese og følge en eller flere av de guidene som ble pekt til i starten.

 

Jeg har ingen intensjon om å håndholde deg gjennom prosessen, spesiellt når du bruker programvare som jeg ikke er spesifikt kjennt med.

 

Det burde ikke være nødvendig, men her er en direkte link til overklokking av i7 for begynnere:

http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/22106-core-i7-overclocking-guide-beginners.html

Mitt råd er å droppe programvaren du bruker og hold deg til BIOS. da vil du kunne forholde deg til alle guidene bedre også, da det er det de normalt bruker for å oppnå resultatene.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...