Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Muntligeksamen kjemi 2, problemstilling?


Anbefalte innlegg

Kom opp i kjemi 2 i dag, og fikk tildelt temaet "energi i kjemiske reaksjoner". Dette er et veldig vidt tema, så må prøve å få snevret det litt inn. Etter å ha tenkt hardt og lenge har jeg funnet ut at det naturlige vil være å ta utgangspunkt i redoksreaksjoner. Har så tenkt at det kan være spennende å se på hvor vi finner dette i samfunnet, og å ta utgangspunkt i forbrenningsreaksjoner, men for å vise mangfoldet ta med fotosyntese, forbrenning i celler, elektrokjemi o.l. Kjemilæreren min syntes også at temaet han hadde valgt var ganske vidt, og at det hørtes greit ut å ha hovedfokus på en ting, men fortelle kort om de ulike sidene vi finner i samfunnet.

 

Så til hva problemstillingen skal være. Jeg tenkte å ha en ganske vid problemstilling, men å ha en liten "forklaring/spesifisering" der jeg sier hvor hovedfokuset ligger. Noe lignenes som dette:

 

Hva er redoksreaksjoner, og hvor finner vi dette i samfunnet?

 

"Jeg skal her la hovedfokuset ligge på forbrenningsreaksjoner, og snakke litt om hvordan effekt dette har på samfunnet (CO2), men i tillegg for å vise mangfoldet gi andre eksempler, men ikke gå like mye inn i dybden. Her vil jeg ta for meg eksempelvis fotosyntese, forbrenning i cellene og ulike sider ved elektrokjemien."

 

(Kan også nevnes at forsøket jeg skal ha er "Knallgass", noe som læreren syntes var greit)

 

Hvordan høres dette ut? Bare å komme med innspill! :thumbup:

 

På forhånd takk ;)

Espen Andreassen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...