Gå til innhold

Vi trenger tips til kjøp av videokamera til 2-3000,- kr.


Anbefalte innlegg

Jeg ser det er haugevis med lignende tråder her, men våger likevel å prøve lykken - og håper det kommer noen gode svar.

 

Kameraet skal egentlig bare brukes til å filme barna våre og ferier/opplevelser, og vi trenger derfor ikke det nyeste og beste da vi rett og slett ikke ønsker å bruke mer enn 2-3000 kroner på et kamera. Jeg ser egentlig for meg at det helst er et vanlig videokamera med lcd-display som kan vippes ut, og ikke et av disse mini-mini kameraene man får til tusenlappen. Det hadde vært fordelaktig om det var å få tak i på Komplett.no, og helst en av de store produsentene.

 

Jeg har tittet endel selv der, men blir ikke spesielt mye klokere, annet enn at det virker som om Flashcard-lagring er tingen. Om noen kunne tatt en titt på disse kameraene hadde vi i alle fall blitt veldig glade. Som sagt, helst i prisklassen 2-3000 kroner.

 

Takk på forhånd

Med vennlig hilsen

Kim Aasen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville tatt SOny DCR-SX33, den har best Optisk Zoom sammenlignet til de andre i prisklassen...og Sony er til å stole på innen videokamera. Enaste som er litt dumt er at de har den ikke på lager hos Komplett.

 

Dustinhome.no har den, jeg kan trygt anbefale den websiden. De har bedre pris, og svært god kundeservice. Leverer raskt også (etter det jeg har erfart).

 

Ikke glem å kjøpe minne brikke til den, siden den klager bare ca 1 time opptak med den interneminne. Du finner de i "tilbehør" vinduet.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Tusen takk for et godt tips, AvidGamer! Jeg har sett på både Dustin, Komplett og Elkjøp, og det virker som et fornuftig kamera til en god penge. Det blir ikke til å bestille/kjøpe noe før i morgen uansett, så jeg er selvsagt rede for nye innspill om det er noen andre som også vil bidra med noen gode tips :-)

Lenke til kommentar

Kikket på HD-videotester av videokameraer på Youtube etter tips fra bruttern, og kom frem til at Sony HDR-CX115-pakken er et mye bedre kjøp enn Sony DCR-SX33 for oss. La inn en bestilling på Dustin, og venter spent. Det eneste som er litt kjedelig er at det er rødt, men som samboeren sier - det er mer unikt med den dype rødfargen enn et helt vanlig svart eller sølvfarget :-)

 

Tusen takk igjen for tipset!

Lenke til kommentar

Jeg vil ikke anbefale å gå for et kamera med høyest mulig zoom. Zoom er bare et markedsføringstriks for uvitende forbrukere. På gode og dyre kameraer er det kun 10-12x zoom. Det holder i massevis. Hvis man har 40-60x zoom vil bildet bli veldig ustabilt med mindre man har et godt og stødig stativ.

 

Høy zoom går også på bekostning av bildekvaliteten. For det første må det brukes flere linseelementer og for det andre brukes det mindre bildebrikke. Mindre bildebrikke gir dårligere lysfølsomhet og mer støy. Det merker man fort hvis man filmer innendørs.

Endret av bb79
Lenke til kommentar

Mitt gamle HD (Sanyo eit eller anna) videokamera vart liggende att på stranda sist veke ,og 2 døgn i saltvatn på floa tok nok knekken på det :-), så nå må eg ha nytt.

 

Eg og vurderer Sony HDR-CX115, men ser også på Fujifilm FinePix HS10 som da vil også kunne erstatte mitt gamle Sony A speilrefleks i tillegg til video.

 

Det er nok meir brukervennlig og enklere å håndtere Sonykameraet, pga mindre størrelse og dedikert videokamera.

Fordelen er jo at ein treng berre eit kamera med på ferie etc.

Prismessig vert det mykje det same.

Har ikkje spesielle behov, kun vanlig filming & fotografering til privat bruk, så trur Fujien kan fint erstatte Sony Alphaen min, og videokvaliteten vert uansett nokre steg opp ifrå Sanyoen.

 

Korleis trur de videoopptakene fra disse kan sammenlignes?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...