Gå til innhold

A70 uskarpe bilder


Anbefalte innlegg

Ser at Canon Powershot A70 fortsatt er et populært kamera. Kjøpte dette før påske, og er stort sett fornøyd etter å ha tatt over 900 bilder :o!

 

Det som er litt irriterende er at bildene av og til blir uskarpe, og sjeldent blir helt knivskarpe. Dette sammenlignet med mitt Pentax Espio 928 fotoapparat for vanlig film.

 

Er det noen som har samme opplevelse? Gjør jeg noe galt? Har merket at det tar relativt lang tid å fokusere med A70 i forhold til Pentaxen. Krever dette å bli holdt mer stødig enn andre fotoapparater? Noen triks eller innstillinger som er bænkers, eller verdt å styre unna?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Canon a70 tar en smule for duse bilder, de blir ikke helt skarpe, det er fordi at det er laget slik at bildene skal få mist mulig bildestøy. Det er ofte slik at skarpe bilder kan bli kornete og om en blurer disse bildene går noe av kornet bort men bildene blir mer duse altså en smule uskarpe.

Lenke til kommentar

Det er en viss forskjell på hvor mye et bilde er skarpet opp og om det er i fokus.

 

A70 skarper ikke opp bildene så mye. Det gir deg fordeler i etterbehandling av bilder. Men ulempen er at endel trenger en dose unsharp mask.

 

Når det gjelder fokus, så er det svært sjelden jeg opplever at bildene er ute av fokus.

Lenke til kommentar

Om A 70 tar noe duse bilder (ikke er skarpet opp) for å unngå bildestøy, hvorfor gjelder det da ikke alle bildene?

 

Er også enig i at man kan kompensere med unsharp mask til en viss grad, men man kan ikke hente inn informasjon som ikke finnes. Eks.: Er bildet uskarpt, vil alle detaljer forsvinne. Disse vil man jo ikke få tilbake selv med unsharp mask. Om bildene er ute av fokus? Nei og ja - virker som om det ikke finnes fokuspunkt i det heletatt på en del bilder. Bildene er greie, men ikke bra nok i de fleste tilfeller (egner seg best for svaksynte).

 

 

Går det forresten an å legge ut noen bildeeksempler noe sted, selv for den som ikke har egen hjemmeside å vise til??

Lenke til kommentar

1: Du er sikker på at du ikke har skrudd på 'lav skarphet'-valget inne i menyene?

 

2: Hva er sammenlikningsgrunnlaget her? Papirbilder fra film vurdert opp mot de digitale bildene på skjerm? En vanlig monitor har så dårlig oppløsning at dette ikke er helt rettferdig. Det vil *alltid* se mere 'tåkete' ut på en PC enn på et tilsvarende papirbilde.

 

3: Hvis begge er papirkopier er de 'fremkalt' hos samme forhandler? Det kan være store kvalitetsforskjeller her også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...