Gå til innhold

Hvordan "lime" sammen kobber ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg lurer bare på hvordan jeg "limer" sammen kobberplater...?

 

Sveise, Varme....

man slag/hard lodder, man smelter tinnet og fordeler det jevnt utover plata , så legger man den andre plata oppå og varmer opp platene så mye som mulig og så venter man til det har kjølt seg ned(seff).

mener det er sånn det gjøres :)

Lenke til kommentar

Jeg ville ha mykloddet det i sammen. Puss ren begge platene med fint sandpapir, stålull uten såpe, eller lignende. Sørg for at platene som skal sammenføyes er optimalt tilpasset til hverandre. Det enkleste er å planslipe begge deler først. Store bulker og hakk er ikke bra. Smør på et tynt lag med loddepasta, og varm opp den ene platen. Påfør litt tinn, og fordel det jevnt ut med et skrujern, bordkniv eller no. Legg så på toppen, og varm opp en gang til. Ikke overheat. Du kan også gjøre det på en litt annen måte. I stedet for og fortinne den ene flaten først, varmer du opp begge platene samtidig, og tilsetter tinn fra siden.

 

Bruker selv en gammel kokeplate til slik lodding. Meget jevn og rask oppvarming.

 

Slaglodding til sånt er som regel overkill.

Lenke til kommentar

noen av dere har tenkt og lodde noe som heter kobber så må dere ha noe som heter Fluss middel og uten det vil ikke tinne bite seg fast i kobbere da .... fluss middele fjerner et oksyderende lag på koberet men før detta må du pusse med pusse ei pusse matte.. dette utstyret får det kjøpr på autorisert rørleggerforetninger

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...