Gå til innhold

Mobilt bredbånd for seilbåt i utlandet


Anbefalte innlegg

Hei

 

Finnes det noen løsninger for mobil bredbånd som kan brukes på i utlandet? Når jeg sier utlandet mener jeg flere forskjellige land, både innenfor og utenfor EU, men i Europa, om det har noe å si. Satelitt er vel mulig, men er kanskje også litt dyrt?

 

Dette skal brukes i seilbåt, så det er også avhengig av litt god dekning. Forlanger ikke at det skal fungere på havet, men at det kan brukes i havner og kanskje langs kysten.

 

I Norge finnes jo Ice og Netcom sine tilbud, men disse fungerer vel ikke internasjonalt.

 

Jeg tror ikke det finnes noe gode løsninger som tilbyr dette, men skader vel ikke å spørre....

 

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Det finnes ikke noen løsninger for deg, bortsett fra - som du skriver, blant annet NetCom og Ice. Dessverre så vil du uansett ved bruk av en Norsk operatør får psykopatiske regninger, gjerne på mange titusner ved mye bruk i utlandet.

 

Eneste tips: kjøp deg ett ulåst gsm modem, og kjøp deg ett kontantkort i hvert land du skal bruke det, blir litt å holde styr på, men du kan både få noe som funker, samt til en hyggelig pris :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kommer vel an på hva du skal bruke det til. Hvis det i hovedsak er mail, så er kanskje SailMail et alternativ hvis du har rett radio.

 

Du kan jo vurdere sånne alfaer da, de er jo rå bra og har en utrolig god rekkevidde. Det finnes vel alltids ett ellerannet gratis nettverk som cafe eller lignende i de fleste havner vil jeg tro. Ellers så er jo den Fly 3G meget interresang da siden de er ulåste mener jeg.

 

http://www.qxl.no/accdb/viewitem.asp?AuctionNr=609263692&ComeFromMyPages=1

http://www.kundedata.no/index.php?do=product&id=1

http://www.kundedata.no/index.php?do=product&id=44

Endret av Spyder
Lenke til kommentar

http://www.kundedata.no/index.php?do=product&id=1276 disse Alfa Fly 3G USB Mobile Broadband Modem 7.2 Mbps HSDPA . de kan jo brukes overalt, da kan man bare kjøpe kontant kort i utlandet og sette den inn. Få internett og bruke det til kontant kortet er tomt.

De er jo ulåste og Upload up to 7,2 Mbps, Download up to 5.76 Mbps som er mye kraftigere enn de man får fra telenor, netcom, ice osv som igjen er låst på de sitt kort og ikke kan brukes i andre land uten store kostnader.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...