Gå til innhold

Merkelig problem med nettverkstilkobling


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jeg har et særdeles merkelig problem med pcen og/eller nettverket mitt som jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal begynne å feilsøke. Jeg skal forklare det så godt som mulig, og hva jeg har prøvd.

Begynner med PCen min

intel e6600

gigabyte ep41-ud3l hovedkort (s775)

2gb ocz ram

8800gts

 

modemet er et inteno x5668b som jeg er koblet direkte til med kabel, og modemet er koblet direkte i veggen. Nettet er fra BKK. Modemet har forøvrig trådløs tilkobling også som jeg skjeldent bruker.

 

Problemet er at PCen min tilfeldig mister tilkobling til nettet, men tydligvis ikke routeren. Jeg får det gule skiltet i W7 på nettverksikonet. Jeg må da disable nettverkskortet mitt (onboard) og enable det igjen og nettet er på plass igjen med en gang. Jeg kan også slå av modemet, og slå det på igjen for at det skal funke.

 

Noe jeg la merke til i dag var at jeg mister også nettet hver gang jeg ser på 1080p filmer. I dag surfet jeg samtidig som utorrent lastet ned, og hadde nett og nedlasting i flere timer. Så skulle jeg se på en 1080p film (utorrent fortsatt oppe) og nettet forsvant etter 10 minutter. Jeg deaktiverte nettverkskortet og aktiverte det igjen og hadde nett. Deretter slo jeg på filmen igjen men mistet nett etter 10 minutter igjen. Sånn fortsatte det flere ganger.

Nå har jeg derimot sittet på nettet i snart en time uten problemer med utorrent fortsatt oppe.

 

BKK har stengt for endring av innstillinger i modemet så der kan jeg ikke åpne porter eller gjøre andre ting. Jeg har dermed satt opp DMZ ip (som bkk har gitt ut for å åpne porter).

 

Kun ved et tilfelle har jeg prøvd å koble meg på nettet trådløst med en laptop mens min stasjonære har vært uten nett. Da har jeg kommet meg på nett uten problemer (fortsatt mens min stasjonære melder om at det ikke er nett)

 

Overnevnte tyder jo derfor på at problemet ligger med min PC? Men jeg syns derfor det er rart at det hjelper både og deaktiverte/aktivere nettverkskortet, men også å resette modemet. Det kan tyde på et kommunikasjons problem mellom PC og modem?

 

Har lest mye dårlig om inteno x5668b, bl. a nextgentel bruker den og har lest om mange ufornøyde kunder.

 

Som jeg nevnte bruker jeg ikke det trådløse nettet. Men de i andre i familien bruker det og sier det er helt håpløst. Noen ganger dukker ikke nettet opp, noen ganger forsvinner nettet og ofte må de restte modemet for at nettet skal dukke opp.

 

Har selvsag oppdatert både bios, nettverkskort driver og chipset driver (og alle andre drivere for den saks skyld) uten hell.

 

Hvor bør jeg gå herfra?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vil være litt interressant å sjekke loggene på maskinen for å se hvilke meldinger du får når du mister kontakten.

 

Det høres i utgangspunktet ut som om dhcp kjører ett mislykket handshake og det kan du se i system loggen.

Det er også nærliggende å tro at dette skyldes modemet og ikke maskinen din.

 

Jeg ville i utgangspunktet kontaktet ISP'n og bedt om ett nytt modem, helst av ett annet fabrikat. Hvis du forklarer BKK at hvis problemet ikke lar seg løse så er bytte av ISP noe du vil vurdere så tror jeg nok de vil anstrenge seg litt ekstra for å hjelpe.

Lenke til kommentar

Min løsning på tilsvarende problem med Win7 var å sette inn et PCI nettverkskort i PC.

 

Ping routerens ipadresse for å teste forbindelsen.

Feks: Ping 192.168.80.1 -t

 

Realtek som var på mobo gav brudd i forbindelsen med jevne mellomrom.

Dette skjedde uansett om jeg var koblet mot router eller modem.

Prøvde oppgradering av bios og diverse software uten at det løste problemet.

 

Du får et Gigabit PCI-nettverkskort for 60-70kr på ebay.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Ja tenker også at det er modemet med tanke på hvor mye negativ kritikk det har fått både her på diskusjon og blant andre forum.

 

Nå har jeg ikke så gode kunnskaper når det kommer til nett vidarkri, men ettersom jeg forstår det er ikke DHCP i gang i det hele tatt. Her er et bilde, som sagt har jeg lite peiling på nett med jeg pinget ip'en (meg selv?) og gatewayen. Resultatet får dere se selv

capturedq.png

 

Hvilken logg snakker vi da om?

 

Og la7dfa, kjøpe nytt nettverkskort er selvsagt en mulighet. Men jeg vil gjerne finne ut om dette faktisk er nettverkskort eller modem først.

 

 

Noe annet jeg kom på i farten. Når jeg spiller så har jeg ikke hatt problemer. Spiller Bad Company 2. Men jeg har pleid å sitte på skype for å kommunisere med de jeg spiller med, null problem. Men hvis det er en gruppesamtale bestående av 3 eller flere raporterer de andre at jeg lagger, eller faller ut i flere minutter. Selv om speedtest.net sier jeg har den hastigheten jeg betaler for, og har ping nedi 20ms.

 

edit

Tenkte jeg skulle se mer på 1080p materiale mitt for å fremprovosere nettbruddet igjen. Prøver først uten utorrent, også prøver jeg uten dmz ip. Kommer tilbake.

takk for at dere popper innom tråden min :)

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Siden du kjører torrents så er ofte det også en faktor som kan spille en rolle for stabilitet på routere etter det jeg vet.

Jeg kan for lite om torrents, men det er helt sikkert noen som kan bekrefte eller avkrefte om dette kan være en del av problemet.

 

Du kan teste forbindelsen din med ping -t når du laster ned materiale via torrents for å se hvor mange avbrudd du får i kommunikasjonen.

 

Oppstår problemet uten at torrents er enabled?

Lenke til kommentar

Nå har jeg sett 40 minutter med hd film som før alltid har fått nettet til å koble av, det skjedde ikke nå som utorrent var slått av.

 

Dette skaper virkelig hodebry for meg..

 

Kan vel virke som at modemet mitt ikke takler torrent trafikk, at det blir for mange connections eller noe sånt. Men hele greien med hd filmer skjønner jeg ikke greien med.

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Nå har jeg kjørt en ping -t 192.168.80.1 som jeg regner med er adressen til modemet? Fikk mildt sagt merkelige resultater. Uten utorrent kommer alle replies tilbake med time<1ms noen få er litt høyere, 8, 10 eller 19ms. Men kun ytterst få i løpet av et tidsrom på 5minutter.

 

Så setter jeg på uTorrent med en nedlasting som bruker hele båndbredden min, og omtrent hele opplinjen også. Resultatene er nøyaktig like, noen få er rundt 8ms men mesteparten er på time<1ms i en tidsperiode på 5 minutter.

 

Men så setter jeg på en HD film og da begynner merkelige ting å skje. Over halvparten av reply'ene kommer tilbake med over 10ms, noen helt oppi 79ms. Og sånn fortsetter det i 15 minutter til jeg mister nett (som jeg vanligvis gjør med HD film kjørende)

Da får jeg bare opp "timed out" naturligvis i cmd.

 

Nå aner ikke jeg hvordan ping -t fungerer og jeg vet ikke hva som burde være normale resultater.

 

Men hva i all verden skjer?? :hmm:

Lenke til kommentar

Ping måler respons og kvalitet på linja, og resultatene du får er typiske for ett lokalnett, altså ingen feil der.

 

Greia med at du mister kontakten når du ser på HD film er pussig hvis det ikke er snakk om streaming av hd film fra nettet. Da er det jo lett forklarbart siden streaming er veldig ressurskrevende, og da spesielt på toppen av en torrent ned/opplastning.

Lenke til kommentar

Ja ok.

 

Ja jeg også hadde skjønt det hvis det var snakk om streaming. Men dette er altså snakk om "fysiske" .mkv filer på hdd'en min. Det virker nesten som det kveler en eller annen bus på hovedkortet som struper forbindelsen min med modemet. Hmmm

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Er nok ikke kapasiteten det går på. 2GB er mer enn nok, bruker skjeldent mer enn 100mb på 1080p materiale, totalt omtrent 60% brukt.

 

Kreves en del av CPU også, men rundt 60-70%. Har bare en tokjernet E6600 på 2,4GHZ. Ikke mye, men jeg har store vansker for å tro at det ikke er nok. Er jo uproblematisk å se filmene, bortsett fra at jeg mister internett på mystisk vis.

 

Kontakter BKK og spør etter et nytt modem av annet merke, så får jeg komme tilbake til den tråden med status da.

 

Men jeg setter fortsatt stor pris på eventuelle andre forslag.

Lenke til kommentar

Har noe av det samme problemet, torrent trafikk (uTorrent og Spotify) dreper modem eller router.

 

Merker det godt hvis noen andre i familien kjører igang Spotify hvis jeg feks spiller. Jeg mister nettet i en liten periode eller andre ganger permanent.

 

Kan være verdt å sjekke ut om noen på nettet ditt bruker Spotify, premium versjonen er verst, da den laster opp musikken som har blitt lagret på maskinen.

Endret av World Of Warcraft
Lenke til kommentar

Ja, både jeg og foreldrene mine har spotify og bruker det en del. Ikke premium derimot, men jeg har vanskeligheter for å tro at spotify bruker mye? Jeg kan fint laste ned med 400kb/s og fortsatt kjøre spotify. Jeg har 4mbit nett (500kb/s)

 

Hva mener du med at premium laster opp forresten?

Lenke til kommentar

Har du flere rutere på nettverket ditt??? Og DMZ er ikke noe du vil bruke på et hjemme nettverk med mindre du har en webserver, en DMZ sone har ikke noe i et hjemme nettverk å gjøre. Somregel så kan du gå inn på inteno sine rutere ved å skrive default gateway i web browseren din, tror inteno har en klasse A Ip range som standar, 10.0.0.1 brukernavn: user

passord: user

Lenke til kommentar

Har du flere rutere på nettverket ditt??? Og DMZ er ikke noe du vil bruke på et hjemme nettverk med mindre du har en webserver, en DMZ sone har ikke noe i et hjemme nettverk å gjøre. Somregel så kan du gå inn på inteno sine rutere ved å skrive default gateway i web browseren din, tror inteno har en klasse A Ip range som standar, 10.0.0.1 brukernavn: user

passord: user

 

Nei jeg har ikke flere rutere, kun Inteno.

Ja jeg kommer innpå ruteren med user/user ved å skrive en gatewayen, men jeg får fortsatt ikke tilgang til å endre innstillinger (som å åpne porter) fordi som jeg nevnte tidligere i tråden så har BKK (isp'en min) sperret for endring av innstillinger i ruteren.

 

Og jeg ser ikke helt problemet med å bruke DMZ ip? Det er forøvrig noe BKK har anbefalt å gjøre til portåpning, og har provided alle nødvendige innstillinger for å bruke det med ruterne sine.

Lenke til kommentar

Hmm, stemmer at det er svært lite administrerings muligheter på inteno rutere og som du sa du hadde lest har det vært mye problemer med inteno sine rutere, kjøp deg en ny en ;), får ganske billige zyxel rutere som funker bra.

 

DMZ er noe man bruker for å eksponere/publisere en web server eller lignende og krever ganske avanserte firewaller for at dette skal gjøres på en trygg måte, har du bare en inteno ruter er det idioti av bkk å anbefale noe slikt.

 

http://www.linklogger.com/dmz_danger.htm

Lenke til kommentar

Skulle gjerne likt å bytte router ja. Og problemet er i midlertid ikke at det er lite administrerings muligheter på inteno routere. Problemet er at BKK har sperret for tilgang til routeren, og har et passord som jeg ikke har tilgang til. Noe som igjen medfører at jeg må bruke DMZ IP for å åpne porter.

 

Er jo selvfølgelig en viss risiko med en slik løsning, ettersom det åpner alle porter. Men jeg driver ikke en web server, så ser ingen grunn til at noen skal angripe meg. Og har nettvett, så har aldri hatt problemer med virus eller slikt.

 

Men det begynner vel gjerne å bli på tide med bytte av ISP, eller kreve en ny router av dem.

 

Edit: ny router kan jeg ikke kjøpe, etter som den må være konfigurert av BKK.

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...