Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Fattigdom i Norge i dag


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skriver en oppgave i sosiologi om fattigdom i Norge i dag. Jeg tenkte blant annet å gå inn på hvordan fattigdom i Norge påvirker på ulike nivåer. Makro, meso og mikro.

 

Makro = Storsamfunnet

Meso = Lokalsamfunn, kollektiver, organiasjoner

Mikro = Individer, smågrupper

 

Noen som har noen forslag til eksempler jeg kan komme med? Har funnet noen selv fra før av, men ville høre om dere kom på noe som jeg ikke hadde tenkt på! Takk på forhånd! :)

 

Om det er noen som har sosiologi her hadde det selvsagt også vært supert om dere hadde ideer til andre ting som kan være relevant å ta for seg i en slik oppgave.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan kanskje trekke inn Habermas teori om utviklingen av samfunnet. Han mente at samfunnet ville gå fra å vær statlig styrt til styrt av økonomien, altså private bedrifter som privat sykehus, doktor, tannlege, skole osv (privatisert), her kan du igjen trekke inn hvordan fattige mennesker vil blir påvirket hvis samfunnet blir mer privatisert, noe som vil skje, i følge Habermas teori. Og så kan du stille spørsmål til deg selv om vi vil få flere fattige i Norge, hvis det er denne retningen samfunnet vil utvikle seg i.

 

Håper dette kan være til hjelp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...