Gå til innhold

VG sine artikler om barnedrap.


Special P

Anbefalte innlegg

Har lest litt om barnedrapene VG har begynt å skrive en del om de siste dagene.

Følte bare jeg måtte si at alle historiene er jo bare helt tragiske og triste. Jeg er ikke personen som vanligvis tar til tårene, har sikkert ikke felt en tåre på årevis, men her kjente jeg en fuktig tåre i øyekroken.

Personlig synes jeg det er både unødvendig og forkastelig av VG å skive disse artiklene.

Er jo uunngåelig at noen av de gjenværende etter drapene leser det og det riper kun opp i gamle minner. (Nei, jeg kjenner ingen av offer-ene).

 

Hva synes dere om artiklene de skriver om barnedrap?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan skjønne synspunktet ditt. Men for min del var det en påminner, mange av disse drapene hadde jeg ikke hørt om en gang. Og det skremmer meg litt og, det er så mange drap som skjer og jeg lar det bare fare forbi.

Det er ikke det at jeg vil gå rundt å huske det hele tiden, da kunne jeg ikke levd, det hadde vært alt for vondt.

Men jeg blir minnet på at slike ting skjer, og at man skal være på vakt om man føler at noe ikke stemmer.

Jeg jobber med barn, og jeg blir rett og slett minnet på at jeg er en av de som må ta tak i ting om man skulle oppdage noe uvanelig og misstenkelig.

Jeg blir minnet på at desverre skjer slike grusomme ting, og at vi kan ikke alltid tro det beste om folk. Ikke at man alltid skal gå rundt å være misstenksom, men som jeg nevnte, være på vakt om man føler noe ikke stemmer.

 

Ble litt rotete innlegg, men fikk kanskje frem litt av det jeg ville si.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har lest noen av dem. Ettersom de følger opp dette to dager på rad virker det jo som de har en slags kampanje gående. Hvis målet er å skape en debatt rundt dette som kanskje kan sett fokus på preventive tiltak og ikke minst mer fløyteblåsing fra skoler og barnehager ved mistanke om mishandling så er det jo positivt.

 

Dersom det ikke finnes registre og statistisk informasjon om når slike ting skjer så er jo informasjonen om at 1 av 2 skjer ved samlivsbrudd i høyeste grad interessant. Samtidig så må man jo se faren for at det kan bli stigmatiserende, at folk blir redd for at samlivsbrudd=fare for barns liv (det finne de som leser en slik artikkel og tenker slik)

 

Når det gjelder de etterlatte så vil jeg tro/håper jeg at de stedene bilder og fullt navn er brukt så har de godkjent bruken.

 

Personlig synes jeg det er fælt å lese, får lyst til å gå og hente i barnhagen og tilbringe dagen i solen med minien min med en gang. På ene siden har jeg ikke lyst å lese om dette, på andre siden er det ikke slikt man bare kan lukke øynene for.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Disse drapene så tragisk at jeg ikke har ord.

 

Tror det er fornuftig av VG å kjøre en slik sak. Viser at de faktisk er litt samfunnsbevisste oppi alt dette lavmålet de skriver om Paradise Hotel, kjendiser og intriger.

 

Før VG kjørte denne "kampanjen" var ikke dette noe jeg tenkte over. Slike enkeltsaker går i glømmeboka med en gang. Ble faktisk litt sjokkert når jeg så at den ene tragediet skjedde ikke så langt ifra her jeg bor, og jeg kan ikke huske noe om den fra før.

 

Tror nok at de etterlatte nok vil at slik skal komme frem for å gjøre folk litt opplyste om at slike tragedier skjer såpass ofte. Får deg til å tenke litt, og kanskje flere slike ting blir oppdaget før det blir en tragedie ut av det...

 

Litt dårlig formulert av meg, men dere skjønner hva jeg mener.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...