Gå til innhold

Reise i tid?


Anbefalte innlegg

Flin: Klart jeg kan gi det svaret jeg gir, ellers er du velkommen til å si hvorfor en partikkel med m=0 ikke går raskere når den får tilført energi.

F=ma, fotoner har ikke masse, og derfor kan det ikke virke en kraft på dem, og dermed kan du vel ikke tilføre dem energi?:)

Varme?

Varme er i seg selv et mål på energi, og er overførbart gjennom kollisjoner. Spesielt gjennom nettopp fotoner, og molekylær bevegelse. For å gjøre det enkelt, så kolliderer ikke fotoner med fotoner. Hvis et molekyl og et foton kolliderer vil fotonet rett og slett bli absorbert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når et elektron i et atom bumper ned et energinivå, så frigjøres overskuddssenergien som et foton. Når et foton absorberes av et atom, så opphører fotonet å eksistere og et elektron bumpes opp til et høyere energinivå. Det er egentlig dette elektronbumpet som kalles et kvantesprang, dette ordet stammer altså fra kvantemekanikken.

 

Et kvant er et annet ord for et foton. Fotoner er små energipakker (kvanter) og fotoner har null som hvilemasse, de veier altså ingenting. Det er derfor fotonene både kan ferdes og ferdes med lysets hastighet, hadde de veid bare bittelitt ville selv ikke lys klart å oppnå maksfarten i universet (hvis vi nå ser bort fra de imaginære tacyonene).

 

All strålingsenergi overføres ved hjelp av fotoner, både radiobølger, lys, røntgen, varmestråling, mikrobølger og så videre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...