Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

IP adresse konflikt


Anbefalte innlegg

Jeg finner ikke det trådløse nettet på skolen jeg går på. Det er ingen her som vet hva problemet er, og det er bare jeg som ikke finner det. Etter at strømmen gikk på skolen i forrige uke i et par minutter, så forsvant jo nettet. Og sånn har det også vært etter hver ferie, men da har plutselig nettet kommet tilbake på pc-en min igjen etter noen dager/uker.

 

I går da jeg satt på pc-en min så kom det opp en boble der det sto Systemfeil, og et eller annet om IP-adresse konflikt. Da har det kanskje noe med det å gjøre? Noen som vet hva jeg må gjøre for å finne nettet igjen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror den ipadressekonflikten bare er et feilsymptom. Det virkelige problemet ligger trolig i software eller nettverkskort.

 

Alternativt så er det skolenettet som bruker kanal 12 eller 13 og du har feil innstillinger på land. Episoden med strømbruddet kan jo f.eks indikere at trådløsnettet byttet kanal fra 1-11 til 12 eller 13.

 

Kan du forklare hvordan jeg fikser det da?

Lenke til kommentar

Du får spørre noen av de andre i klassen om hvilken kanal nettverket bruker, for å se om det er kanalvalg som er problemet. Er det det som er problemet, så kan du avinstallere WLAN-kort og driver. Når du legger inn på nytt, så sørg for å velge Norge eller EU i stedet for USA/N-Amerika.

 

Det er litt vanskelig å skjønne hva som gjør at nettet forsvinner etter ferie mm.

 

Det går jo an å installere Windows på nytt og se om det fikser PC.

Er det like ille etterpå, kan du vurdere å skaffe deg nytt trådløskort til PC. Du får nytt nettverkskort til 10US$ på ebay.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...