Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hva skal man gjøre når man er utrolig skolelei?


Anbefalte innlegg

Hallo.

 

Jeg har vært skolelei så lenge jeg kan huske, faktisk. Jeg går første året på Design og håndverk, og er veldig lite motivert. Kommer til å gå resturang og matfag neste år, men jeg burde jo hatt noe motivasjon til å gjøre ferdig 1DHV først.

Merker at jeg er minst motivert for prosjekt til fordypning, der har jeg interiør og utstilling. Jeg har aldri vært borti noe kjedeligere, samme med resten av design og håndverk. Og alle vanlige fag, de har jeg vært lei siden.. barneskolen.

 

Jeg er 100% lei skolen, hva gjør man da? Jeg har helt "block" for å gjøre noe i design fagene. Vi fikk akkurat 2 nye oppgaver i interiør og utstilling, og jeg greier bare ikke å starte. Jeg er for umotivert. Har virkelig prøvd å konsentrere meg men jeg er for umotivert.

 

Hva skal jeg gjøre? bare prøve å dra meg selv igjennom dette? :(

 

EDIT: Må legge til at jeg har veldig vanskeligheter for å konsentrere meg.

alt er bare surr, hodet mitt nekter mer skole.

Endret av ZtriCk-T
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er generelt veldig vanskelig å motivere andre til å gjøre noe de ikke vil.

Det beste jeg kan komme med er å fortelle om min gamle kamerat, han fullførte aldri noe skolegang, men har alltid hatt jobb. Sjåførjobber, hjelpemann, søppelkjører etc.

Nå er vi over 40 år og han angrer seg som en hund fordi han ikke orket å fullføre normal vidergående utdanning. Han kjører idag buss inne på Gardermoen, noe som ifølge ham selv er DEN mest kjedelige jobben som finns.

Du kan si han har lært sin lekse, og nå pusher han unga sine for å fullføre videregående skole slik at de kan ha større valgfrihet når de skal begynne og jobbe.

 

Husk at livet for de fleste av oss er langt, og den tiden du går på skole er kun en bitteliten del av livsløpet vårt. Hvis du klarer å ta deg selv i nakken i en liten periode så kan du legge tilrette for at du selv OG dine barn får en mye lettere fremtid.

 

Men som sagt, ungdom er vanskelige å motivere. Men husk det er ingen andre enn deg selv som kan gjøre noe ut av ditt liv.

Lenke til kommentar

Prøver så godt jeg kan å fullføre skole. Kommer til å gå resturang og matfag neste år, altså første året på nytt. Jeg er virkelig lei skole, men jeg vil sikre fremtiden min.

Livet mitt putrer og går som alltid før, ingen voldsomme hendelser, ingenting. Helt stille.

 

Kanskje jeg tilføyer noe når jeg kommer hjem, læreren går veldig mye frem og tilbake og titter.

Lenke til kommentar

Gjør det du føler for å gjøre og kom tilbake til skole når du føler for det, les når det gir mening. Skjønner ikke alt dette pese med å fullføre skole innen du er 19, universitet innen du er 25 osv.

 

Det er selvfølgelig mange som angrer på at de ikke tok seg i nakken i tenårene og bruker det som begrunnelse for at livet ikke er så lyst som det kunne vært. Men det er like mange som angrer på å ha piska seg gjennom skole og universitet og aldri gjorde det de faktisk ville.

 

Hvis du synes livet er kjedlig og uten store hendelser, haik til Finnmark (eller motsatt vei, ett eller annet kommer sikkert til å skje, dog ikke nødvendigvis positive ting :p) eller spar opp penger å reis hvor du vil. Uansett, gjør det du føler for, det er det få som tørr!! Har en kamerat som ditcha skolen for å lære seg selv og andre å sjekke damer (han angrer ikke).

 

Far min tok først vgs når han var 27, da som privatist. Først da visste han hva han ville med skolegang. Det at han gjorde det tror jeg ikke han angrer på og jeg har definitivt ikke lidd av den grunn.

Endret av Lillestrutts
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...