Gå til innhold

Musikk utdannelse


xxTJxx

Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer på om det er noen som kunne hjulpet meg med litt info om et sted man kan ta musikk utdannelse, helst i utlandet?(England, USA, Canada)

 

Jeg snakker ikke om noe vokal greier eller noe, men miksing og lage beats osv(produsent), jeg vet om NISS i norge, men som jeg sa så vil jeg heller i utlandet siden jeg ikke syntes noe om norske skoler.

 

Takk på forhånd.

 

-Thomas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Music Technology ved New York University virker veldig spennende. Jeg vurderer å søke meg dit etter jeg har gjennomført min nåværende bachelorgrad

- http://steinhardt.nyu.edu/music/technology/

 

Ellers i utlandet finnes det kjente lydteknikkskoler som SAE og Full Sail, men jeg har lest en del skepsis og dårlige erfaringer med disse. Utdanningene er dessuten svindyre.

- http://www.sae.edu/en-us/news_overview/1652/News

- http://www.fullsail.edu/

 

Jeg vet ikke helt hvordan oppleggene deres er, men jeg vet det finnes mange britiske universiteter som har lydteknikk- og musikkproduksjonsutdanninger.

 

Selv tar jeg nå bachelor i Medieteknologi ved Høgskolen i Gjøvik (2. året), siden jeg ikke kom inn på Musikkteknologi ved NTNU. De andre musikkutdanningene hadde enten krav innen pianoferdigheter og musikkteori - noe jeg ikke hadde noe særlig av da jeg søkte - eller så kostet de 100.000 per skoleår eller noe slikt (Noroff, Norges Kreative Fagskole).

 

Jeg driver allikevel mye med musikk på fritiden, og har funnet ut at jeg kan søke på mastergrad i Musikkteknologi (f.eks. ved New York University), selv om jeg ikke har relevant bachelorgrad (så sant det jeg sender inn er bra nok). Jeg har tenkt å undersøke hvilke andre mastergradsmuligheter som finnes der ute.

 

Jeg må allikevel først og fremst ta stilling til om jeg virkelig ønsker å utdanne meg innen musikkteknologi, eller om jeg bare ønsker å beholde det som en hobby. Å finne ut hva man vil og skal her i livet er sannelig ikke lett.

 

Du får si fra hva du finner, siden jeg også er litt interessert :)

Lenke til kommentar

Syns den music technology ved new york university virker veldig spennende og noe jeg kunne tenkt meg, men hva trenger man for og kunne komme inn der? Går nå 2 året på videregående nå, IKT-Servicefag, noe som jeg IKKE har lyst til og jobbe som i det heletatt! :p

 

Høres kanskje litt klisje ut, men jeg kommer ikke til og klare en vanelig 9-5 jobb :p

 

Vurderer også et college i manchester, men dette i NY ser mye bedre ut,hehe

Lenke til kommentar

Forhåndskravene som stilles på undergraduate-programmet er beskrevet her: http://steinhardt.nyu.edu/music/technology/programs/undergraduate/apply

 

Det ser litt vanskelig ut å komme inn, men det er i hvertfall verdt et forsøk. Du har fremdeles tid til å lære deg eventuelle krav du ikke imøtekommer for øyeblikket.

 

Jeg syntes det var litt vanskelig å finne informasjon om de forskjellige emnene på Manchester College sin side, men det kan godt hende at det er noe slikt du leter etter.

 

Ellers ser denne ganske interessant og allsidig ut: http://www.kingston.ac.uk/undergraduate-course/music-technology-bmus-2010/

 

Jeg tror allikevel du må være bevisst på at det kan være vanskelig å få seg jobb med en slik utdanning. Jeg har i hvertfall lest at en del sier det. Hvis du virkelig vil dette er det selvfølgelig ingen grunn til at du ikke skal få noe ut av det, men husk at du etter endt utdanning vil ønske å ha tak over hodet og mat i magan ;)

Lenke til kommentar

Jeg er helt klar over at det kan være vanskelig og få seg jobb, men det er en sjanse jeg vil ta. Har alltid hatt lyst til og jobbe med musikk, men hvis jeg ikke prøver så kommer jeg til og angre. "better to try and fail, than not try at all" :p

 

Edit: Er forferdelig usikker på prisene siden jeg ikke kommer fra en veldig "wealthy" familie. Har kikket på NISS i og med at den er i norge, men begynner og lure på om jeg skulle prøvd og lære ting selv :p

Endret av Mr.Tumuz
Lenke til kommentar

Å lære seg musikkproduksjon[*] på egenhånd går fint så sant du har interesse, fantasi, tålmodighet og en noenlunde musikalsk hjerne. Jeg har hvertfall lært veldig mye ved å ha det kjekt med lyd for meg selv opp gjennom årene.

 

Og ja, utdanning er dyrt. Studielån, yey! :/

 

[*] "Å lære seg musikkproduksjon" er en smådum ting å si. For hver ting man har lært har man 10 nye ting å lære. For hvert stigetrinn man tar i jakten på stjernene, forsvinner de lenger og lenger bort, men du verden så høyt man kommer etter hvert!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...