Gå til innhold

Hjelp - Ny trådløs løsning på lite hotell


carlol

Anbefalte innlegg

Hei - dette er min første post her på dette forumet!

 

Jeg har litt (veldig basic bare) kunnskap når det kommer til nettverk fra før, men tenkte det kunne være greit å høre med noen andre før jeg bestemmer meg for en løsning.

 

Jeg har fått i oppdrag å finne en ny og forbedret løsning til trådløst nettverk på et lite hotell. Hotellet har omkring 30 rom og to etasjer.

 

For øyeblikket er vel løsningen ganske utdatert. Jeg har ikke kontakt med personen som har satt opp nettverket, så ikke spør meg hvorfor det som ahr blitt gjort har blitt gjort.

 

Nå er det satt opp slik (awesome "tegning"):

 

|..Modem...........Router 1 (1 etasje)...........AP 2 (1 Etasje)...............|

|..................................................................................................|

|............................AP 3 (Kjeller)..................................................|

 

Router 1: D-Link DI524

Aksesspunkt 2 & Aksesspunkt 3: Linksys WAP54G

Modemet er en Inteno (?) boks

 

Det er kablet fra modem til Router 1, deretter kabler fra Router 1 til AP 2 og AP 3.

Alle er satt opp uten noen "magi", automatisk DHCP.

Alle 3 har forskjellige SSID.

 

Problemene nå er at det er veldig ustabilt, samt problematisk for bruker pga de forskjellige SSID'ene, hender man manuelt må bytte AP fordi du er så langt unna det du allerede er koblet på.

 

Det er sjeldent mer enn 15 enheter koblet på samtidig, men jo fler jo mer trøbbel blir det.

 

Jeg er på utkikk etter å gjøre dette stabilt som mulig, ettersom jeg bor på hotellet på fulltid og spiller en del data. Og å disconnecte er ikke akkurat optimalt ;)

 

Med tanke på at kablene allerede ligger der, tenker jeg å gå til innkjøp av 3 nye aksesspunkt/routere og plassere de samme sted. Plasseringen er nok ikke optimal, men det er ikke noen mulighet å forandre plassering så, dette må man finne seg i.

 

Kan noen foreslå en lur løsning på valg av router/AP samt valg av OPPSETT på disse.

Har ikke allverdens med penger å rutte med, men router/AP rundt tusenlappen per stk er vel ideen.

 

Beklager om jeg har glemt å nevne noe. Bare å spørre om det trengs mer informasjon for å hjelpe meg :)

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så fint at du sendte en melding til trådstarter. Det er jo sikkert ingen andre som kunne hatt nytte av den evetuelle infoen du måtte ha.

 

 

Trådstarter:

DLink har en del AP bokser som du kan sette opp i repeater mode. Det vil si at du kan ha så mange AP'er satt opp i hotell området du bare gidder. De vil samkjøre nettet for deg og bringe støtte til alle rom på en enkel og billig måte. Sist jeg kjøpte slike så kostet de rundt 300,- pr. stykk eller noe slik. Kommer jo an på hva slags hastighet du er ute etter.

 

Når det er sagt, du sier du spiller en del. Jeg har tidligere reist en del i jobb sammenheng og ligget på mange hoteller rundt om kring. Hvis jeg hadde vært på hotellet der du er og linje kvaliteten hadde vært på trynet, bare fordi du spiller, da hadde jeg ikke giddi å være kunde/gjest på det hotellet igjen.

 

Jeg håper derfor for hotellets gjester sin skyld at du bedriver spillingen på et eget nett

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Hvis jeg hadde vært på hotellet der du er og linje kvaliteten hadde vært på trynet, bare fordi du spiller, da hadde jeg ikke giddi å være kunde/gjest på det hotellet igjen.

 

Jeg håper derfor for hotellets gjester sin skyld at du bedriver spillingen på et eget nett

 

Selve spillingen krever minimalt av nettet. Problemet med den nåværende løsningen er at det er såpass skjørt at så fort det blir noen aktivitet utenfor det vanlige (noen som laster ned, prøver å streame o.l.) så kobler det ut nå og da.

 

Har så klart bestilt egen linje for å ikke plage gjestenettet, men ventelo har 3-5 ukers leveringstid!

Lenke til kommentar
Hvis jeg hadde vært på hotellet der du er og linje kvaliteten hadde vært på trynet, bare fordi du spiller, da hadde jeg ikke giddi å være kunde/gjest på det hotellet igjen.

Høyst relevant til denne tråden — spesielt når online gaming bruker minimalt med trafikk.

 

Til OT; når det gjelder å kunne flytte seg sømløst mellom flere BSSID's, så bør du titte på roaming. Videre bør du putte alle de tre AP'ene på forskjellige kanaler (1, 6 og 11).

Lenke til kommentar
Regner med du vet at det ikke bare er bps som bestemmer kvaliteten på nettet.

Så du mener mao at dersom én person spiller et online game, så kneler du effektivt hele WLAN'et? Om det i så fall hadde vært så ustabilt, kunne du like gjerne skyldt på naborommet som leste vg.no.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Vell, nå bruker ikke spill mange BPS eller har særlig effekt på latency. - Så vil påstå at kommentaren din angående linjekvalitet er totalt unødvendig og har ikke rot i fakta eller teori.

 

/end

 

Når det gjelder access punkt, så har alle sin egen erfaring og noe dem selv mener er bedre enn noe annet.. - Jeg derimot har ikke det, jeg har tidligere hatt erfaring med at d-link routere blir veldig fort ustabile, men dette er som sagt tidligere før d-link fikk rettet opp i disse problemene.

 

Hadde jeg satt opp en løsning ville jeg basert meg på at utstyret skal være likt/samme produsent for og garantere kompatibilitet mellom AP og router. - Angående tekniske løsninger så finnes det et navn for en spessiel type metodikk som man som regel bruker ved hotspot løsninger, at man kan gå fra AP til AP uten at du måtte koble til ny AP manuelt. På godt norsk kan man vell kalle dette for sømløs WLAN mellom AP-er. - Dette betyr at kunden/gjesten kan gå mellom AP-ene uten og få brudd i nettverks tilkoblingen.

Lenke til kommentar

Siden dette er snakk om ett hotell antar jeg at du ønsker en profesjonell løsning fra for eksempel CISCO. For å få satt opp en bra løsning skreddersydd for dine behov kan du kontakte cisco via chat eller telefon på cisco.no

 

Cisco sin 2100 series fungerer utmerket til ditt formål, her kan du koble opp til 8 AP til en controller, hvor alle blir aktomatisk konfigurert ut fra Controlleren. Du kan konfigurere gjestenettverk med web-inlogging og enkel brukeradministrasjon via webinterface.

 

Prisen for en controller og 3 access points (AP) er ca 35 000 NOK.

 

Controller: http://www.cisco.com/en/US/products/ps7206/index.html

AP: http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/wireless/ps5678/ps10092/datasheet_c78-502797.html

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...