Gå til innhold

Har en CPU som kjører rett under 100 grader, kan jeg bruke den fram til mandag eller tar den skade av det?


Pizzaen

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har en i7 860 som jeg hadde liggende i en uke løst. Dermed tørket kjølepastaen og ble ubrukelig. Nå ligger CPU-en rett under 100 grader celsius hele tiden. Det har kanskje med det at jeg ikke har tatt av kjølepastaen veldig godt slik at små korn med kjølepasta ligger igjen. Men er det virkelig så stor forskjell på kjølepasta og uten kjølepasta?

 

Og viss jeg bruker PC-en til mandag, kommer den til og ta skade av varmen?

 

Edit: Jeg skal skaffe kjølepasta på mandag, det er derfor jeg lurer på dette.

Endret av Pizzaen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den kan ta skade av varmen. Enten direkte elelr bli svekket. Uansett vil det være din risiko (ingen garanti/reklamasjonsrett).

 

Du kjenner tydligvis ikke til hva kjølepasta gjør. Den kjøler ikke slik navnet kan få deg til å tro. Den er en varmeledende pasta som skal jevne ut mellom CPU og kjøleribbe. Er flaten ikke rengjort skikkelig for gammel tørr kjølepasta er du fatktisk værre uten enn om du ikke hadde noe. Hvis små partikler ligger igjen mens det forøvrigt er rent vil det oppstå isolerende luftlommer og dårlig varmeovergang til kjøleribbene.

Lenke til kommentar

Kjørt min Gode gamle Q6600, med rimelig sterk OC.. Dette i godt over 1 år.. Har kjørt uten kjølepasta fra og med første dag! :)

Temp ligger ca rundt 45 grader, så at dette hjelper "så" mye er tvilsomt :)

 

Har du sjekket at viften ligger helt inntil, kan være litt smart å fjerne alt du klarer av pastaen.

Lenke til kommentar

Har nå skaffet meg kjølepasta og nå ligger CPU-en mellom 20 og 30 grader når jeg ikke spiller og sånt, og jeg er veldig overasket. At en CPU kan gå fra og ligge mellom 90 og 100 grader til og ligge mellom 20 og 30 grader bare med litt kjølepasta er ganske sykt.

 

Men jeg har nettopp kjørt Prime95 på "maximum heat" og den ligger rundt 90 grader. Har aldri kjørt Prime95 før så jeg har ingenting og sammenligne med, men er ikke dette litt varmt? Og er det noe jeg bør bekymre meg for?

Lenke til kommentar

Vel 20-30 grader når den idler er ikke en så stor prestasjon(kansje i dette tilfelle, men), men joda det hjelper da greit med termiskpasta(som det heter siden pastaen i seg selv ikke kjøler) siden det som PerB sa, den hjelper med å jevne ut ujevnheter som kan være på selve kjølern som har kontakt med CPU som da gjør at luft ikke kommer i mellom og det betyr jo da at CPU kjølern ikke har direkte kontakt, noe den bør ha så mye som mulig av.

Er vel derfor de kompenserer med termisk pasta.

 

Men du kjører vel standard CPU kjøler, den som var med CPU?

Da er vel 90 grader sånn ca normalt sikkert.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Jeg har vært borti at kjølere står feil før, men da pleier pc'en ganske fort å slå seg av.

Når det gjelder i7 860 så har den vel en autooverklokkingsfunksjon som gjør at det hos meg kjører på 3,1 ghz istedenfor 2,8 når jeg har behov for full load (hvilken jeg gjør 24 t i døgnet). Slik har den stått dag etter dag uten noe tull.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...