Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg er på jakt etter ny backup løsning som skal takle 600 Gb og oppover. Kjører i dag en LTO2 løsning ( 400Gb tanberg ). Ser for meg at den bør være ekstern ( ikke plass i blade serverne). Hvilke løsning er best med tanke på en prislapp på ca 30 000?

Vi kjører Exchange & Sql samt en hel haug med enkeltfiler fra en grafisk avdeling.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Trenger ikke en robot for så lite data, en enkelt LTO4 drive og manuell bytting av tape er vel enkelst og billigst.

En robot er vel mer dersom man tar mye backup av "deduplisert" data og datamengden er langt mye større enn 600GB, iallefall om man snakker om en LTO4 robot. Da er vel også prislappen på roboten + lisens og supportkostnader en del mer enn 30 000 kr også..

Lenke til kommentar

Du får 'rimelige' LTO2/LTO3/LTO4 robot løsninger nå...

 

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/no/no/sm/WF25a/12169-304612-82176-82176-82176-3319912.html

 

1U høy LTO4-basert robot med 8 slots. Holder til ei uke eller mer, allt ettersom hvilke rutiner du kjører.

(Eg anbefaler vanligvis full backup en gang i uka, og differensiell de andre dagene. Da er det godt mulig denne dekker behovet for 4 uker... )

 

Pris fra 19 til 33 store + MVA. Evt. library license for backup programmet kommer vel i tillegg.

 

Vil du ha DAT, starter prisene på rundt 15 flak, men de vil eg ikkje akkurat anbefale, da eg mener at DAT aldri skulle vært brukt til data backup.

(DAT = Darn, Always Thrashed backups... )

 

EDIT:

Den viktigste grunnen til å bruke Robot/Library er 'brukeruavhengighet'.

Man slipper å skifte tape hver dag. Dermed slipper man problemer med at backupen feiler fordi ansvarlig hadde det festlig kvelden før, og er hjemme med hodepine, eller at den feiler fordi backupen plutselig 'flyter over' og blir for stor for en tape.

 

Det er VELDIG KJEKT å vite at backupen fortsetter å gå selv om man tar ett par dager fri...

 

Kjører man en 1+4 rutine, med en komplett backup(gjerne fredag kveld) og deretter differensiell mandag - torsdag kveld, fyller dette opp 5 taper. Da har man fortsatt 3 slots for f.eks en 'scratch'(ubrukt tape) og to ekstra ukesbackup, evt. en backup og en rensetape.(Mange backup program kan rense tapedrevet i en robot automatisk. Og noen roboter kan gjøre dette selv, så lenge den har rensebåndet stående i)

Man kan 'komprimere' tapebruken ved å legge flere differensiell-backups på samme tape. (Sett en lengre 'append period' for tapesettet som brukes til differensiell jobbene, så får man flere av dem på en tape, om det er plass. Kan være en ide å sette det til 2 dager, slik at man+tir blir på en tape og ons+tor på en annen, i tilfelle dårlig bånd)

 

Jamen kva med incrementell backup?

'Vi bruker full + incrementell' sier noen, fordi 'da går backupen raskere'.

Ja, men RESTORE blir mye tregere. Du må ta restore fra FULL-backupen, deretter alle incrementell-backupene, dersom disken krasjer...

Ved Full+diff tar du restore av Full+siste diff.

 

Og det bringer oss til en annen fordel ved en Robot...

Man kan starte Restore av Full-backupen, og deretter legge inn jobben for å hente ut filene fra siste Diff, og så GÅ HJEM!

Programvaren og roboten vil automatisk bytte taper i drevet når det trengs... (En slik restore bruker å 'ta litt tid' og hvem vil vel sitte der og nistirre på en tape hele kvelden når man kan være hjemme med familie, eller se på TV... )

 

Er man bekymret for datasikkerhet i forb. med brann, anbefaler eg at roboten kobles til et SAN med fiber teknologi, og at man plasserer roboten i en annen bygning enn serverne.

(OK, det koster litt å få gravd ned en fiber om avstanden blir over 100meter, men med en 8 eller 16par kabel, så er det en investering for fremtiden. Fiberlink til SAN, Fiberlink til LAN, Fiberlink til Telefon, osv... )

Noen kan også kjøre via iSCSI rett på LANet, og da blir det veldig enkelt å relokalisere den.

Endret av Gadgetman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...