Gå til innhold

Trådløst internett på stasjonær PC - hva trenger jeg?


Anbefalte innlegg

Akkurat nå er stua vår full av svensker som installerer fiber fra viken fibernett. Det sier seg selv at jeg da heller vil ha en 30/30-linje enn den cheesy adsl-linja fra telenor som jeg har i dag. Problemet da er at jeg må ha trådløs kobling til den stasjonære pc'n min (vikenboksen står i stua). Trådløs ruter har jeg, men hva trenger jeg til den stasjonære? Jeg har ikke så lyst til å installere et kort med antenner på pcn så jeg må finne en annen løsning. Jeg har sett på sånne små usb-nettverkskort som ser ut som usb-sticks, men jeg har en mistanke om at det er en litt dårlig løsning for den primære pcn i huset(?). Kan jeg kjøpe en ruter til og koble denne på det trådløse nettverket? Evt. finnes det noen bedre løsning?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enkleste vil nok være wlan via USB, men disse har ikke alltid så god hastighet og rekkevidde. Om du gidder å bruke fem min ekstra kan du jo sette et ordentlig trådløstkort inn i pcen din det finnes kort med veldig liten antenne og du kan også skru på en antemme med kabel slik at den ikke trengs å synes så godt. Tar ikke lang tid og er veldig enkelt. Ellers kan du kjøpe et trådløst accesspunkt og komple kabel fra pcen til det. Hvis ikke noe av dette frister, må du nok bare begynne å strekke kabler.

Endret av southparkman
Lenke til kommentar

Ok takker :)

 

Jeg har forsåvidt et sånt multimodem fra telenor som måtte kjøpes da jeg fikk adsl derfra. Det har innebygd trådløs ruter - noen som vet om jeg kan gjenbruke denne som trådløs aksesspunkt? (fant ikke noe om det i bruksanvisningen)

Var det noe sånt du hadde i tankene?

post-62513-1269077235,4866_thumb.gif

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...