Jump to content
Sign in to follow this  
Tom&Jerry

Utbetaling av dagpenger under førstegangstjenesten

Recommended Posts

Mer mas fra meg, men dere får bare holde ut.

Spørsmålet denne gangen gjelder dagpenger under førstegangstjenesten og når disse blir utbetalt.

 

Jeg reiser inn den 17.03 uten den helt store kapitalen for tiden. Jeg får påskeperm den 26.03 fram til 09.04.

Vil jeg da få penger den 01.04? Er den første utbetalingen som en framtidig lønn, eller betales dette først etter andre måneden inne?

Er stygt redd for at vi ikke vil se noe som helst penger fra forsvaret før 01. mai! Går jo rundt som fattige mulvarper som er avhengig av oppsparte midler eller gavmilde foreldre da :(

 

Går jo uten jobb og greier nå og bare venter på å få satt i gang denne førstegangstjenesten som skjer på onsdag. Er fattig nok fra før om jeg ikke skal gå fram til mai uten en ting inn på konto.

Takker for svar!

 

Edit: Når jeg tenker meg om så har jeg jo faktisk ikke penger til å komme meg hjem på perm, til barbersaker og slike ting. What to do? Min egen feil ja, men faen.. æh blir gal!

Edited by Mantoius

Share this post


Link to post

Hvis du med dagpenger mener pengene du får fra forsvaret under førstegangstjeneste (tjenestetillegg) så står det på mil.no at det kan ta 3-4 uker før første utbetaling skjer :)

Dog det står ikke noe om hvilken dag pengene utbetales hver måned.

 

Er i samme båt som deg, arbeidsledig og venter på å fyre i gang førstegangstjenesten, men satser på at det går greit økonomisk. Vi får jo det meste vi trenger :p Hvis ikke må man nesten bare ringe mor og far ^^

Edited by mugg3n

Share this post


Link to post

Hvis du med dagpenger mener pengene du får fra forsvaret under førstegangstjeneste (tjenestetillegg) så står det på mil.no at det kan ta 3-4 uker før første utbetaling skjer :)

Er det jeg mener ja.

 

3-4 uker. Jaja, da er det bare å belage seg på snuspining og en kjip påske i år. Foreldrene mine er så kjipe når det kommer til økonomiske prinsipper. Penger har de, men gud de er opptatt av at jeg skal jobbe for de også..hehe.

 

Hva gjør jeg om jeg ikke har noe kapital til å reise på permen vi har fått? Om jeg faktisk ikke har penger til nytt barberskum. Kan jo låne med noen, men tenker sånn i teorien. For det er jo påtvingt førstegangstjeneste gjennom loven og de økonomiske kosekvensene det får. Jobben har jeg sagt opp grunnet førstegangstjeneste og lønnen dekket utgifter. Igjen står man på økonimsk bar bakke og trygler om de pengene man får i førstegangstjenesten :hmm: Merkelige greier.

 

Jeg ser jo ikke på pengene man får som en lønn, men penger til framtidige utgifter en måtte ha i forsvaret. Koster å ha telefon, koster å ha toalettmappe, koster ditt, koster datt. Får vel bite i det sure eple fram til mai da. Er jo ikke stort annet å gjøre.

Share this post


Link to post

Du vil få lønn fra og med 17. mars, og du skal få utbetalt lønn for alle de 14 dagene du har vært inne, innen 1. april. Blir vel litt under 2000 kroner det, da.

Share this post


Link to post

Nei da hopper jeg i taket og vel så det altså :D Å gud så livskvaliteten min hever seg om det du skriver stemmer. 2000,- spenn kommer jo godt med når man har -300,- på kortet og er snusslave.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...