Gå til innhold

Oppgraderingspakke


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en maskin som har tatt kvelden (virkelig tatt kvelden). Testet litt frem og tilbake med gamle deler (RAM, CPU, GPU osv) og kommet frem til at det er hovedkortet som ikke er helt sammarbeidsvillig. Uansett, jeg skal da handle inn litt nytt, men har ikke ett ENORMT budsjett. Ser for meg 5-6 kanskje opp mot 7 lapper om det er noe som frister ekstra mye.

 

CPU: Tittet litt rundt og kommet frem til at jeg har lyst på en i7 920. Vet ikke helt hvorfor, men virker som god bang per buck.

RAM: Har NULL peiling whatsoever når det kommer til RAM. Noen anbefalinger? Trenger strengt talt ikke mer enn 4GB til mitt forbruk ettersom jeg pleier å være flink til å faktisk lukke ting istedet for å bare legge det ned.

Hovedkort: Skulle nesten kunne "quotet" meg selv ifra setningen rundt RAM. Overklokkingspotensiale er ikke til å si nei til så lenge det er enkelt gjort på kortet og stabilt (relativt ufarlig å hente ett par prosent ekstra med ytelse).

GPU: Der har jeg ett 5770 kort per nå. Lurer på om jeg skulle handlet inn ett til å smelle de i Crossfire. Så muligheten for Crossfire på hovedkort hadde vært ypperlig. Legger til ett til spørsmål her; er det mulig å bruke to kort i Crossfire ifra forskjellige leverandører (fullt klar over ned-klokkingen om det er forskjellige frekvenser på de to kortene).

 

Om noen har noen forslag så kan grenselandet på prisen legges på CPU,Hovedkort og RAM ettersom jeg har en fullt fungerende GPU. Så 5,6-7000 for tre deler.

 

Tilleggsspørsmål:

-Holder min 620w PSU ifra Corsair (drøyt 2 år gammel) til eventuelle deler som blir foreslått? (Per idag 4xS-ATA disker, kan kuttes ned til 3 + ett stk DVD-leser/brenner + overnevnte)

-Er 1366 riktig vei å gå (sett med ett fremtidsperspektiv ved evt. oppgraderinger)

 

På forhånd takk for hjelp!

Broxxi

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder Crossfire, så skal det ikke være problem å bruke kort fra et annet merke eller kort med annen hastighet. Du må derimot huske at det kraftigste kortet vil kjøre på samme hastighet som det svakeste kortet. Så jeg ville kjøpt et identisk kort som du har nå. Og for å nevne, så må begge kortene være fra samme serie. Det vil si at du ikke kan koble sammet et HD 4850 med et HD 5850 skjermkort.

 

Når det gjelder CPU, Ram og Hovedkort: Du kan jo starte med å ta en titt på disse pakkene >>

http://www.komplett.no/k/kcp.aspx?sku=396675&sku=479156&sku=495976&sku=475955

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...