Gå til innhold

Zyxel Prestige 660RU-T3/T7, UDP problemer,


Anbefalte innlegg

Hei. Sitter på nevnt router/modem fra NGT.

For å unngå tøbbel med den trådløse ruteren jeg bruker, har jeg koblet en switch mellom disse.

Akutell maskin er altså koblet i switchen, sånn at den trådløse ruteren er bypasset.

 

Jeg har tidligere ikke hatt problemer med å portforwarde denne ruteren, den har fungert greit bortsett fra at en tid tilbake fikk jeg stadig melding om "feil ved tilkoblingstesten", dette problemet er borte etter litt frem og tilbake, resatte til fabrikkinnstilingene osv.

 

Når jeg nå prøver å portforwarde, så er UDP på aktuelle porter forsatt blokkert. (Jeg bruker et program som heter NAT trace, som sjekker porter for et bestemt spill).

Siden det ikke er mulighet for å velge TCP/UDP ved portforwardingen så har jeg alltid gått ut ifra at når man åpner en port, så blir denne åpnet for trafikk begge veier på aktuell ruter.

 

Jeg har forwardet mot rett IP, Trådløs ruter er som sagt bypasset og jeg har testet uten firewall på maskinen.

 

Nå lurer jeg på om det kan ha skjedd noe med Zyxel`en`? Noen som har opplevd lignende?

Jeg tror jeg har en forholdsvis gammel firmware på den, 04.04.06 elns, men det har som sagt fungert tidligere. Kan NGT ha gjort forandringer i sentralen eller lignende?

Jeg har sendt dem en mail på kundeservice, ville bare høre om dere hadde noen tips, eller tanker om saken.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Du sier du har "bypasset" den trådløse routern ved å sette inn en switch; vil det si at Zyxel, WLAN router og din maskin er koblet til denne switchen? Hvordan er den trådløse routeren koblet i switchen, er den koblet inn i routerens WAN-port? Jeg ble bare litt interessert i løsningen din :)

 

Har ikke noen gode ideer dessverre. Hvis du ikke har gjort noen endringer skal det i utgangspunktet fungere fint. Har du testet om det fungerer hvis du kobler maskinen din direkte til Zyxel routeren? Forsøkt å slå av DHCP-tjenesten på Zyxel routern? Hvis du har mulighet teste om den tjenesten du skal åpne for trafikk inn til fungerer om du setter routeren i Bridge-mode (og firewall slått av på maskinen)?

Lenke til kommentar

Hei.

 

Det stemmer. Jeg bruker bare en vanlig billig 5 port switch, så er både spillpc og den trådløse ruteren koblet til via WAN porten. På denne måten slipper man å portforwarde Både Zyxel ruteren og den trådløse. Skal man åpne porter for trådløs også må begge forwardes, men dette slipper jeg da altså så lenge jeg bruker pc`en som er koblet rett i switchen.

Dette sparer meg for mye krøll.

 

Etter litt forskning i dag, så kan det se ut som at portene er åpne for UDP trafikk alikevell, selv om Nat trace forteller meg noe annet. Jeg slet med noen andre programmer også tidligere, så det var dette som gjorde at jeg tok en litt for rask konklusjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...