Gå til innhold

Utdanning innen journalistikk vs reising


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har tenkt masse på hva jeg vil/bør gjøre neste år, og har nå kommet fram til at journalistikk kan være noe for meg. Samtidig har jeg lyst til å reise mye til utlandet. Jeg leste i et blad for et par dager siden, og der var det en som hadde skrevet om en reise gjennom sørstatene, og da tenkte jeg at det er akkurat noe sånt jeg kunne tenke meg å gjøre.

 

Jeg tenker på å ta et år på Skjeberg Folkehøgskole eller noe slikt neste år, men er ikke sikker på hvilken linje jeg burde ta, eller om skolen faktisk er den rette når det gjelder det jeg vil gjøre. Ja, jeg vet at folkehøgskole ikke er en fullverdig utdannelse, men jeg tar dette året for bli mer moden og selvstendig, og for å se om dette faktisk er noe jeg vil studere videre.. noen som har innspill/råd ?

Endret av Doppe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du er usikker og har lyst til å snuse litt på et studie, er definitivt fhs veien å gå!

Noen av dem har jo også backpackerlinjer, hvis du hadde lyst til å reise.

 

Sånn jeg har skjønt det, er det veldig mange som drømmer om å bli journalister og som derfor søker seg til utdannelsen for det, så snittet er veldig høyt. Mulig dette har endret seg på et par år, da. Men det var en stund du måtte ha bedre karakterer for å gå på journaliststudiet enn medisin.

 

Det er ingen som stopper deg i å skrive om reisen din, men det kan være vanskeligere å få solgt den til et blad/en avis. Når du vet hvor og når du skal reise og hva du skal se, kan det jo kanskje være en idé å sende mail til litt forskjellige blader/aviser/magasiner og høre om det kan være interesse for en artikkel eller lignende fra deg? Og også da om det er noe spesielt de er på jakt etter til akkurat sitt blad/avis/magasin. Kanskje også da legge ved et eksempel på en lignende artikkel du har skrevet, eller noe? :)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...