Gå til innhold

ca 50-200/300mm for Nikon D40?


Anbefalte innlegg

Heisan,

 

Jeg er en student som tar ett aar i Australia, og har tatt massevis av bilder. Men naa foeler jeg at jeg maa ha nytt objektiv, ettersom kit-linsa som foelger med ikke strekker helt til.

 

Jeg har lyst paa ett zoom objektiv i tele enden, og trenger ikke gaa under 50 eller over 300, men jeg er aapen for alle forslag. =)

 

Stoerrelse og vekt har ikke noe aa si for meg. Jeg er kanskje litt rar, men liker litt vekt da jeg foeler det er lettere aa stabilisere det.

 

Jeg vektlegger lysstyrke og bildekvalitet, men maa ha pris i baktanke ettersom jeg er student. Er vel litt billigere aa kjoepe her i Australia ogsaa.

 

Noen ideer?

 

En kammerat har sigma 70-200 f2,8 (tror det var fra 70, husker ikke helt), og den koster rundt $1200. Vil helst ikke over denne prisklassen, og jo billigere jo bedre, saa lenge objektivene er verdt prisen. Alt som er bedre enn min kit-linse er en bra oppgradering uansett =)

 

Jeg saa litt paa Sigmas 50-500mm, for den gir veldig god rekkevidde med zoom, men har en daarlig lysstyrke, saa er vel uaktuelt.

 

Saa ja, hva annbefaler dere? =)

 

Paa forhaand takk,

Stian Berg Larsen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker.

 

Ja, er vel det mest aktuelle for meg naa vil jeg tro, med mindre det er mye aa tjene paa aa gaa opp i prisklasse.

 

Hvordan yter disse to mot hverrandre? Skal soeke de opp naa, men om de ligger likt i pris vil jeg jo ha det beste for pengene ;)

Lenke til kommentar

50 til 200 / 300 gir mer muligheter.

 

Nikon 55 - 200 VR. DX Objektiv. Altsaa, passer til D40, og opp til D300. Lite, lett, gunstig. Nikon stabilisering. Pä F7.1 - F8 er det godt og skarpt.

Finnes ogsaa Tamron og Sigma varianter. Litt billigere, ikke saa gode optisk. Nikon er klar vinner.

See ogsaa test hos www.bythom.com

 

Nikon 70 - 300 VR. Litt dyrer en nevnt over. Ca like god. Litt lenger zoom.

Finnes her ogsä Tamron og Sigma varianter. Noe billgere, ikke fult sa god optisk. Kan man under tvil vurdere, siden prisforskjell er större.

 

Tamron 70 - 200. God optisk, laaaaangsom fokus. Blir ogsaa litt fortung paa en D40 (egen erfaring).

IKke stabilisering.

 

Sigma 70 - 200. Ok optisk. Rask fokus, men av og til har sigma instillingsproblemer med fokusen. Kan vaere heldig (har tre sigma objektiver, som fokusere riktig), andere klager over bak eller front fokus paa sigma. Kan justeres, men maa da til verksted.

Mangler ogsaa stabilisering. Ny variant med stabi har akkurat kommet ut.

 

Se ogsaa test paa dpreview.com for Tamron og Sigma.

 

Nikon 80 - 200 F2.8. Gammel, god optisk, god fokus, ingen stabi. Maa kjöpes brukt.

 

Og, saa finnes Nikons egene 70 - 200. Dyr, men best.

 

 

Hvis du ikke skal ta mye aktion bilder, evnt mye bilder inne og kan ikke bruke blit; gaa for en 70 - 200 F2.8. Hvis du kan bruke stativ, og eller blits; Nikon 55 - 200 og 70 - 300 er mye billere en en F2.8 zoom. Fokusen (Hastighet og nöyaktighet)pä disse er bedre en alt som er nevnt fra Sigma og Tamron ovenfor. For en generel telezoom, ville jeg egentlig anbefalle en av de to fra Nikon, evnt kjöp ogsaa en ekstern blitz.

 

Sigmas 50 - 500 er et helt annet monster. Nikon 55 - 200 og 70 - 300 har omtrent samme störrelse som kit objektivet. Sigmas 50 - 500 er 22 cm lang, 10cm brei, og veier 2kg.

Lenke til kommentar

Selv om du nevner at størrelse og vekt ikke er noe problem (og strengt tatt er ute etter noe med lengre rekkevidde), vil jeg anbefale å kikke på to telezoomer laget for DX-formatet, nemlig Sigma 50-150/2.8 og Tokina 50-135/2.8. Mindre og lettere, byr på 20mm ekstra i den vide enden, blir litt smak og behag i forhold til 70-200-zoomene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...