Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

valg av nett leverandør


Anbefalte innlegg

Nå har det seg slik at jeg har leid meg ei leilighet nå når jeg tar lærlingtiden, så tenkte jeg at jeg skulle skaffe meg egen nett tilgang. Siden huseieren ikke har fasttelefon så kunne jeg bare bruke den vanlig linja dem har inn i huset, får at det ikke skulle bli alt for dyrt.

Jeg kan enten velge Telenor eller Nextgentel.

 

Nextgentel har jubileums tilbud så jeg da har undersøkt litt på å det viser deg at jeg max kan få 10megabit ned og 1megabit opp og ikke 5 slik det står i tilbudet, men fordelen er at det kun koster ca 300kr pr måned.

Jubileumsbredbånd 304,-

Månedspris 304,-

Frakt 99,-

Engangspris 99,-

Første 12 mnd 3747,-

Per år deretter 4548,-

 

 

Telenor kan gi meg 12megabit ned og 650kbit opp men så koster det ca 400kr pr måned, i tillegg så skal dem ha 800kr for en trådløs ruter.

Pris/år 4788,-

Pris/mnd 399,-

Trådløs Startpakke 799,-

Etablering 12 mnd avtaletid 0,-

Linjeleie ADSL uten fasttelefon per mnd 79,-

 

Sum etablering,

utstyr og

oppkobling

 

1198,-

 

Jeg vet at Nextgentel er det billigste, men jeg lurer egentlig på om det er noen som har erfaringer med Telenor eller Nextgentel

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

20 Mbit / 1 Mbit 298kr. + 60kr uten fast telefon.

 

http://www.powertech.no/privat/privat-produkter/adsl/

3 første månedene gratis(ved 12 måneders kontrakt)

 

Minste totalpris første 12 måneder: 2682,00

 

 

NGT har vel og 79kr måneden tillegg uten fasttelefon.

 

Linjeleie har vel alle leverandører som leverer Adsl :p

 

Dog jubileums tilbudet er jo et godt tilbud, powertech er jo også bra så fremt man kan få dette (er vel kun noen få i sentraler i Oslo som er utbygd).

 

Min egen erfaring er at de større leverandørene stort sett er gode valg, har selv NGT og er fornøyd med linjen der :)

Lenke til kommentar

Mitt råd er å gå med den leverandøren du har tilgjengleig som gir deg mest for pengene. Ikke hør for mye på enkeltindivider som har hatt en dårig erfaring med det ene eller andre selskapet - det er ikke statistisk relevant når du bare ser det utifra et håndfull med mennesker som poster i en tråd - og da blir det bare tilfeldig hvilken leverandør som tilsynelatende blir annbefalt som best. Alle leverandører har tilfeller av dårlig support, og om du får et teknisk problem ett eller annet tidspunkt så er det oftest knyttet til kvaliteten på den fysiske linjen din uansett, som vil være mye det samme uansett leverandør. Alle leverandørene bruker i hovedsak mye det samme type utstyret i sentralene også.

 

Merk at jeg prøver ikke å påstå at det ikke finnes forskjeller mellom leverandørene, men i mine øyne er pris i forhold til hva du får tilbake for det en av de få håndfaste faktorene du har å basere valget på, og dermed er det i mine øyne det viktigste å se etter.

 

Vær obs på at du må ta med linjeleie i prisen når du ikke har fasttelefon i huset fra før av, men det gjelder uansett leverandør (dog de baker det av og til inn i prisen på litt merkelig måter).

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Jeg anbefaler NextGenTel.

 

Jeg har vært kunde der siden oktober, og jeg må si stabilteten på linjen er ekstremt bra.

 

Kan ikke huske å ha hatt noe linjeutfall på linjen. Kundeservicen er også ganske bra, raskt svar på mail eller på chat-tjenesten dems på kundesidene.

 

 

Ellers kan jeg anbefale Ventelo, de har tilbud på alle hastigheter ut helgen, ved at du får fire måneder gratis.

Lenke til kommentar

hva mener du med en bra ruter har dem så mange forskjellige dem sender med ?

 

Ja, jeg har hatt 2 forskjellige hastigheter med nextgentel.

Den første å tregeste hastigheten jeg hadde fikk jeg med en blå ruter som fungerte uten trøbbel i mange år, fikk aldrig trøbbel med den faktisk.

 

Så skiftet jeg til det raskeste nextgentel hadde, så leverte jeg tilbake den gamle ruteren, og fikk en ny en som var hvit (husker ikke hva ruterene heter). Den var fryktelig dårlig og måtte restartes mange ganger til dagen. Men dette skjedde mest om jeg brukte vuze.

 

Så jeg mener du gjør lurt i å sjekke hvilke rutere de har, å se på review's av dem. Og om du har råd kjøpe den beste for minst mulig trøbbel.

Lenke til kommentar

Vist det er innebygget modem i den skal det kunne gå.

Men det var en som postet i en tråd om mine problemer som sa at han hadde fått instillingene fra en gammel (telenor) ruter inn på en annen han hadde.

Endret av S-Immy
Lenke til kommentar

går det ann å sette ruteren demmes opp slik at jeg kan bruke egen?

 

Jeg har en rimelig ny 3com ruter som er nesten ikke brukt ....

 

Du kan, men det krever litt teknisk innsikt. Det er ikke for hvermannsen altså, men det er mulig for de som er kresne på rutere og ikke synes de litt kjipe standardruterene som alle ISPene bruker er gode nok.

 

Du trenger å vite først av alt om linjen er PPPoA eller PPPoE basert. PPPoE støtter så og si alle modemrutere, mens PPPoA er ganske skjeldent å se i forbrukerrutere. Kjøp ruter basert på dette så du ikke ender opp med noe du ikke kan bruke på linjen ihvertfall.

 

I tillegg vil du trenge:

- LDAP brukernavn og passord

- VP/VC verdier

 

Disse kan du få av support om du spør pent.

 

Bare vær obs på at du ikke vil få support på oppsett av tredjepartsrutere. Du må enten fikse det selv eller ta til takke med standardoppsett. Det er forsovidt å forvente siden det hadde vært et mareritt for ISPene å gi support om det var hundrevis av rutere med alle slgas mulige konfigurasjoner i bruk. Ha også ruteren du fikk fra ISP liggende slik at du kan koble den opp senere dersom du faktisk må ringe dem for support på et teknisk problem - det er nemmelig det første de vil be deg gjøre..

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...