Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan stå for å unngå vond rygg


TheMartine

Anbefalte innlegg

Først og fremst må jeg bare undestreke at jeg ikke har noen problemer med ryggen til vanlig, men at den har en tendens til å bli ganske så sliten når jeg står veldig lenge. Ta for eksempel når jeg er på festival, og kanskje bare sitter en times tid til sammen i løpet av 10-12 timer. I tillegg har jeg gjerne med meg sekk, som jeg setter fra meg så ofte jeg kan når jeg vet jeg skal stå mye, men den ødelegger likevel litt av avlastningen jeg får av å gå fra scene til scene.

 

Jeg har prøvd å stå bredbeint, legge vekta på bare ett ben, stå med benene samlet...ja, you name it.

 

Det jeg lurer på da, er om det finnes noen smarte triks for hvilke stillinger man kan innta når man står store deler av dagen? Å avlaste korsryggen er vel egentlig det jeg er mest ute etter å oppnå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trener masse styrke, og fokuserer ofte mer på ryggen når det nærmer seg festivalsesong. Holdning og sko, er kanskje de to punktene jeg kan se er litt...fail. Jeg går med skatesko, de er flate og har ikke veldig tykk såle. Holdningen er også litt sånn at jeg gjerne står med skuldrene litt framover, uten at jeg tenker veldig over det. Så ja, det er nok noe jeg kan forbedre.

 

Å stå mindre hadde jo vært det aller beste, men det er bare ikke mulig :b

Lenke til kommentar

Uten å skulle reklamere for noe så vil jeg anbefale deg å prøve MBT sko eller lignende. Jeg bruker denne typen sandaler og har ikke hatt problemer med vondt i ryggen av å stå lenge rett opp og ned, noe jeg hadde før jeg gikk over til de. Enkelte synes de er håpløse, andre liker de. De koster en del og er kanskje ikke av de fineste, men de gjør nytte for seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...