Gå til innhold

Test av .::Antec Veris Multimedia station Premier::.


hanbjo

Anbefalte innlegg

Test av

 

.::Antec Veris Multimedia station Premier::.

 

Antec_Veris.jpg

 

INNLEDNING

"Antec Multimedia Station er en komplett løsning for HTPC byggere: en stilig IR-mottaker, en fjernkontroll og valgt software for media håndtering og avspilling. Antec Multimedia Station gir all maskinvaren og programvaren du trenger for å gjøre PCen til et underholdningssenter, på en enkel måte". La oss se om det stemmer:

 

 

I PAKKEN

Panelet leveres i en solid og pen eske som oser av kvalitet. Det første vi ser når vi åpner esken er den nydelige IR-fjernkontrollen som følger med. Vi graver videre ned i esken og finner et godt innpakket panel med litt ekstra tilbehør. Panelet bruker to 5,25" plasser på kabinettet ditt og har en farge som matcher de fleste mørke kabinetter.

 

Av tilbehør finner vi en 24pin strømadapter som skal mate panelet med det det trenger av spenning, en USB kontakt følger med, noe som gjør det mulig å koble panelet rett i en USB port eller til hovedkortet ditt. Fire skruer er selvfølgelig med i pakken i tilegg til en driver CD og en enkel installasjons guide.

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

IMG_4472.jpg

 

IMG_4476.jpg

 

IMG_4477.jpg

 

IMG_4478.jpg

 

INSTALLASJON

Installasjonen gikk kort sagt til helv***e til å begynne med. Panelet var nemlig et par mm for stort for å passe inn i 5,25" plassene på kabinettet mitt. Jeg var derfor nødt til å demontere det og ta det med ut og pusse ned ca en mm på hver side for å få det til å passe. Dette var veldig dumt, men heldigvis ble resultatet bra og det er ikke mulig å se at noe er gjort med det. Videre så gikk installasjonen ganske greit. Litt mye ledninger å holde seg til, men det kan man leve med.

 

Man er nødt til å koble til den 24pin kabelen som følger med, noe som dessverre fører til mer unødvendig kabelrot. Den berømte USB adapteren fungerte merkelig nokk ikke, så jeg må strekke USB kabelen ut av kabinettet for så å koble det til på baksiden av PCn (legg merke til bildet i spoiler under).

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

IMG_4523-1.jpg

 

SELVE PANELET

Selve panelet oser av kvalitet og følelsen av å være dyrt. Knappene er gode å bruke. En "GO" knapp er plassert ved siden av skjermen. Denne knappen brukes for å åpne ditt utvalgte program for medie-avspilling, i mitt tilfelle var det iMON HD programmet som følger med. Volum og navigasjons kontroll sitter pent plassert på panelet. Disse er gode å bruke og oser av kvalitet akkurat som resten av panelet.

Skjermen er god, men kunne vært bedre. Det minner meg mye om skjermen på mitt G15 tastatur, noe som er en god del år gammelt. Innsynsvinkelen er helt ok, men ikke den beste. Kan legge til at dette ikke er noe jeg vil trekke panelet for iom at skjermen er ment for å vise informasjon på en god avstand, detaljert display er derfor ikke nødvendig.

Egne knapper for "music, video, pictures, dvd og tv" er plassert under skjermen noe som gir deg enkel tilgang til det du vil ha opp på skjermen, et trykk på feks "video" fører deg rett til dine video filer, mens "music" knappen fører deg rett til musikken din.

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

IMG_4513.jpg

 

IMG_4519.jpg

 

IMG_4520.jpg

 

IMG_4521.jpg

 

FJERNKONTROLLEN

Fjernkontrollen er veldig god og virker solid og kvalitetsfull etter min mening. Et stort utvalg av knapper kan gjøre det til en utfordring å finne den knappen du leter etter hvis man ikke er kjent med fjernkontrollen fra før av. Venstre og høyre "museknapp" er plassert rett under det store "hjulet" som styrer musen. Dette fører fort til at du kommer borti dette, og musen flytter seg på skjermen uten at du ønsker det. Dette er selvfølgelig noe man vender seg til etter hvert og derfor kan klare å unngå. Ellers så kan man bruke fjernkontrollen til å både skru PCn av og på, noe jeg liker veldig godt.

Kan nevne det at fjernkontrollen må rettes rett mot panelet for at den skal fungere. Bluetooth hadde vært en god ting her!

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

IMG_4479.jpg

 

IMG_4480.jpg

 

PROGRAMMVAREN

Programmet som følger med kan være veldig vanskelig å bruke for nybegynnere. iMON HD heter det forresten. Jeg brukte litt tid på å prøve å sette meg inn i programmet, men ga opp etter en times tid. Programmet er knotete, uoversiktlig og vanskelig å lære seg. Jeg byttet over til Windows Media Senter som fungerer utmerket sammen med dette produktet. Da jeg fant ut at WMS ikke støtter alle filformater, hoppet jeg tilbake til iMON HD i håp om å klare å få det til å tilfredsstille mine krav, og etter enda noen timer med studering, knoting og frustrering klarte jeg endelig å få det til å fungere som jeg ville, og etter disse timene ble det faktisk en god del enklere å se helheten i programmet.

 

 

KONKLUSJON

Antec panelet er helt perfekt for HTPC`r. Med et pent design, og gode funksjoner scorer dette produktet veldig bra. Noen små ting å sette fingern på, men dette er småting man som regel vender seg til. Jeg hadde litt problemer med både installasjonen av panelet og programmvaren som fulgte med, men dette fikkset jeg til slutt. Vil anbefale produktet til alle som leter etter et funksjonsrikt panel til deres HTPC.

 

 

Design 9/10

Kvalitet 9/10

Display 8/10

Instalasjon 7/10

Programmvare 7/10

Fjernkontroll 8/10

 

Jeg gir produktet 8/10 poeng!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...