Jump to content
Sign in to follow this  
mortegutt

Ubuntu 9.10, problemer med Realtek ALC622 lyd

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg kjører Ubuntu 9.10 på mediapc'en min, å hovedkortet er et ASUS P5KLP-SE.

 

Bare for å si dette med en gang, mine linux-kunnskaper er begrenset, da dette er første gang jeg setter min fot i linux-verden :)

 

Jeg får ikke lydkortet til å fungere, å jeg ser inne på system - pref. - sound at det ikke er installert noen lydkort. Ut i fra spesifikasjonene til ASUS er det et Realtek ALC622 lydkort i maskinen, å jeg gikk inn på Realtek sine sider og lastet ned driveren.

 

Jeg skjønte ikke noe av steg to i readme-en, men det sto "on by default" så jeg gikk bare videre til steg 3 som forsåvidt gikk greit.

 

Da jeg kom til steg 4 å skulle skrive

sudo gedit /etc/modules.conf

fikk jeg bare opp et tomt vindu.

Jeg navigerte inn i /etc/ å så at der lå en fil som bare het "modules" uten noen filnavn, så jeg prøvde denne, men der stod det ingenting av det som var i guiden.

# /etc/modules: kernel modules to load at boot time.
#
# This file contains the names of kernel modules that should be loaded
# at boot time, one per line. Lines beginning with "#" are ignored.

lp

 

Jeg trenger hjelp! Takker for svar på forhånd :)

 

-morten

Edited by mortegutt

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...