Jump to content
Sign in to follow this  
g0mpen

[Løst] Sidebar bug med Wordpress og IE

Recommended Posts

Hei,

 

Holder på med å lage en slags blog/portefølje som mitt prosjekt i "Dynamic Webpage Development". Det er ikke så mange krav som stilles til design, men siden skulle baseres på Wordpress. Jeg bestemte meg for å lage et eget tema for å gjøre det litt mer utfordrende, men sliter litt med at IE ikke samarbeider, som vanlig. På nyeste versjon ser siden helt fin ut, men ellers er den temmelig "ødelagt".

 

http://project.uia.no/users/oyvink08/wordpress/

 

Forsiden ser grei ut, men dersom man klikker på en artikkel så vil hele sidebaren forsvinne ned under artikkelen.

 

Har lagt inn at det skal leses fra et annet stylesheet dersom brukeren har IE < 8, men vet ikke helt hva som må endres på for å fikse problemene. Har prøvd flere løsninger, uten hell.

 

Noen som kan hjelpe? :)

Edited by g0mpen

Share this post


Link to post

Første feilen går på noe med "menyen" helt øverst i det grå feltet, kan ikke se hvordan det skulle påvirke resten av innholdet.

 

Andre feilen er at søkeboksen har en ugyldig attribut, den er det Wordpress som har laget, tror ikke jeg får gjort noe med det, og det har uansett ikke noe med de designmessige problemene.

 

Resten går på ubetydelige ting som bruk av "&" i tittelen på en link fra Last.fm widgeten, det er det heller ingenting jeg kan gjøre noe med.

 

Tror ikke disse tingene har noe med problemet å gjøre. Dessuten er siden feilfri i alle andre nettlesere, er nesten helt sikker på at dette er et problem med IE og CSS, sånn er det ofte.

 

Edit: Fikset alt utenom det som har med Last.fm widgeten å gjøre, men har også fjernet denne bare for å teste, og det hadde ingenting å si.

Edited by g0mpen

Share this post


Link to post

Vil tro, uten at jeg har sett for mye på dette, at problemet dreier seg om horisontal margin/padding. IE har det med å doble denne (en av de mest kjente bugsene i IE som angår boksmodellen). Definert bredde er også ofte å foretrekke på layoutelementer (husk igjen margin/padding i forhold til denne). Pass ellers på om ting er satt som inline eller block, og om clear er benyttet riktig i kombinasjon med float. Har du tatt hensyn til forestående punkter, kan jeg garantere deg du vil du slippe ligende problemer. :!:

 

EDIT: Prøv gjerne å eksempelvis sette border: 1px solid #f00; på elementene du plages med når du feilsøker. Da vil du lettere se hvordan de oppfører seg i de forskjellige browserne og hva som utgjør problemet.

Edited by funkyboy

Share this post


Link to post

Har prøvd å redusere størrelsen både på sidebaren og resten av innholdet, så det er helt klart ikke et plassproblem. Har nå også fikset så godt som alt av validering, det eneste som gjenstår er flere errors som kommer fra last.fm widgeten, men jeg vet at disse ikke er årsak til problemet fordi jeg har fjernet den flere ganger bare for å se. Etter litt søking på "Wordpress sidebar bug" o.l. viser det seg at dette er et ganske vanlig problem med Wordpress og eldre versjoner av IE, men ingen av de mange løsningene jeg har sett foreslått har virket for meg.

 

Edit: Etter en omfattende opprydding i hele strukturen av siden har jeg klart å løse problemet.

Edited by g0mpen

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...