Gå til innhold

Problem med radeon 5870


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med det nye skjermkortet mitt.

 

I går fikk jeg ny pc, og satte sammen alt, og det så ut til å fungere, helt til jeg skulle spille.

 

Jeg startet modern warefare 2, og det klarte jeg, og enda alt av grafikk til max, så gikk jeg inn i et spill, men da stoppa bildene hvert 5-10 sekund, bildet hang i 2-5 sekunder, og etter dette hadde sjedd 2-3 ganger, så fikk jeg en brun skjerm med hvite vertikale striper. Dette var Catalyst 10.1 Driveren.

 

Jeg prøvde å finne ut hva det kunne være, men finner ingen konkret grunn. Jeg ser det er mange som har det likt som meg, som også har windows 64 bit. Etter alt dette, så ble ting bare værre og værre. Nå kan jeg ikke se på bilder som jeg har, før det blir masse støy og miss farger på bildene. Også på skrivebortet er det diverse prikker med misparger som er på størelse med en pixel, en rød, en grønn osv bortover skjermen. Så får jeg "skjermdriveren sluttet å virke og har blirr gjrnnoprettet".

 

Hva er feilen her? løser det seg ved å sende varen tilbake å få et nytt kort?

Endret av eXclusive1337
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmm første jeg tenker er overoppheting... ta en kikk i CCC om evt. høy temperatur. Har du overklokket det? isåfall så er det nok minnet som har begynt å grine. sjekk at kortet er plugget skikkelig inn i PCI-E slotten, sjekk om vifta går skikkelig. prøv tidligere drivere (9.12), men kan også være at gpu'en i kortet er halvdød.

Lenke til kommentar

Vell, det eneste hotfixen gjør, er å lukke applikasjonen isteder for å få grå, gul skjerm, men jeg fikk det jeg, etter en gang da spillet bare slutte, prøvde igjen, så skjedde det.

 

Jeg har installert windows 7 pro 64 bit, vil det hjelpe betraktelig hvis jeg installerer 32 bit istedenfor?

 

Funker driverne til 32 bit versjonen?

Lenke til kommentar
Jeg har nå fiksa problemet med skjermkortet.

 

Jeg klokka ned minnet og core, fra 875 til 800 på core, og minnet til 1200 fra 1300. Det er vel noe feil med enten strøm, powerplay? dette fungerte maks for meg.

 

hvilken produsent er det på 5870'en din?

 

jeg ser du skriver at du klokka ned fra 875/1300? en stock 5870 er da virkelig 850/1200?

 

På overdrive kan du klokke opp til 900/1300 men det betyr ikke at alle kort klarer det i praksis... mitt kort funker blant annet ikke over 1240 i minne (altså uten å fucke med volten). kjører 890/1240 jeg.

 

Jeg kjører forøvrig w7 pro 64 bit med sapphire hd 5870.

Endret av d4fF
Lenke til kommentar

Jeg har samme problem som trådstarter mtp at skjermdriveren sluttet å svare, og har heller ikke rørt innstillingene på kortet (5870).

 

Hos meg oppstår det kun på desktop at skjermen går i svart i et sekund, før meldinger kommer om at skjermdriveren sluttet å svare. Det skjer dog ikke ofte. Kanskje én gang per 1-2 timer.

 

Gikk en god stund før dette begynte å skje, og det har så langt aldri vært noe problem i spill - kun på desktop og da ikke i samme omfang som trådstarter.

 

Specs:

win7 64-bit

5870

650W

Corsair 4GB XMS3 1600MHZ CL8 (har prøvd både med XMS aktivert og uten)

 

Ser at folk har rapportert om samme problem helt tilbake til 2008 og Windows Vista, men fellestrekkene synes å være Win7 64-bit og 58xxserien (men også 57xx)...

 

Ikke det helt store problemet ennå, men dersom det ikke er en bug og heller et tegn på at noe er galt, så hadde det vært fint å finne ut hva det er - før eventuelt noen av komponentene tar kvelden.

 

Har vel bladd gjennom noe som nærmer seg et tresifret antall tråder på nettet, men løsninger som å skru av Aero funker ikke...

Lenke til kommentar

Regner med at det er pga. power saving modusen ATI-kortene legger seg i når du er på desktop. Da klokker den ned gpu, minne og strømbruk, og det er det tydeligvis ikke alle korta som takler.

Det som fungerte for meg var å bruke MSI Overdrive, og lage OC profil til både 2d og 3d. Jeg har en 2d profil som er på det laveste som jeg fikk dratt spakene i MSI Overdrive, som er 1volt strøm, 705mhz core og 955mhz minne.

Etter det har jeg ikke erfart noen problemer.

 

Vil selvsagt dra litt mer strøm enn om du kunne bruk strømsparingsfunksjonen, men akkurat nå i vinterkulda er ikke det noe problem.

Endret av Roy E
Lenke til kommentar

Hei jeg kjøpte nettopp 5870.

kjørte crysis alt på fullt 1920*1080 oppløsning, holdt seg over 40 fps hele tiden noen dager senere startet jeg

crysis igjen med samme grafikk men kjørte det i 25 - 35 fps.

Nedsatt ytelse

har prøvd å installere drivere på ny

noen tips plz?

Endret av arnepe
Lenke til kommentar
Hei jeg kjøpte nettopp 5870.

kjørte crysis alt på fullt 1920*1080 oppløsning, holdt seg over 40 fps hele tiden

helt plutselig et par dager senere kom det opp at windows hadde oppdaget en endring i hardware og jeg refreshet windows experience indexen.

da kom det 6.0 på graphic score før var det 7.8

jeg startet crysis med samme grafikk men kjørte det i 25 - 35 fps.

har prøvd å installere drivere på ny

noen tips plz?

Fikk samme "problem". hadde 7.4 på Grafikkkortet før, nå er det 6.0 :p

 

11Feb_Thursday_b877km.jpg

Lenke til kommentar

Ah, da har jeg også fått samme problem. Etter en del googling fant jeg ut at det er mange i samme båt.. Den beryktede GSOD (grey stripes of death..) rammer mange, og ATI\AMD har enda ikke en permanent løsning.. Problemet har skjedd både på Vista, Win 7 og XP, selv om overvekten er på Win 7 og Vista. I tillegg rammer det både 5700 og 5800 serien, selv om det virket som det var enkelte tilfeller fra 4000 serien også... Skal returnere mitt kort, siden det var HELT UBRUKELIG, siden jeg fikk disse stripene om jeg

 

- Spilte. Noen ganger "overlevde" jeg kanskje en match eller to, men GSOD kom til slutt uansett.

- Film. Se en film på 3 timer? Forvent 3-4 GSOD.

 

Mange har det i normal "Windows bruk" også, men jeg har ikke sedd det (enda).

 

ATI har kanskje bedre ytelse mtp. pris enn NVIDIA for øyeblikket, men stabilitet er bare så uendelig mye viktigere for min del. Jeg _hater_ BSOD\crash\system hang osv. 260 kort er nå på vei..

Endret av Frode789
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...