Gå til innhold

Skal oppgradere stasjonær, trenger litt hjelp


Anbefalte innlegg

Hei. Har ikke sett på pc komponent siden 2005 så er litt bakpå når det gjelder hva som er bra og hva som snart blir bra, hva som er gammelt osv..

 

Skal oppgradere pcen litt, har et lian li kabinett som jeg bestemte meg for å bruke.. Står et p4 hovedkort i og noe annet graps som må byttest ut, men hovedsaklig har jeg bestemt meg for å beholde kabinettet og mulig noen harddisker.

 

Har kjøpt meg noen nye stillegående vifter som jeg har tenkt å sette inn i steden for de som står der, som er ganske bråkete. Har litt lyst å ha en noelunde stillegående pc.

 

Har også litt lyst på sånn harddisk til windows som er RAM basert eller hva det heter, men aner ikke hva det koster osv eller om det er noe vits i å ha bang/buck wise, men bare fordi jeg liker at windows booter fort egentlig.. Så er ikke et must :)

 

Om det er mulig vil jeg ha muligheten til å bruke noen av de harddiskene jeg har i den gamle pcen, de er IDE harddisker..

 

Jeg vil ha et skjermkort med HDMI utgang, men behøver ikke å være hardcore skjermkort.. klarer det cs 1.6 er det god knall.

 

Vet egentlig ikke helt hva ellers jeg vil ha, pcen blir ikke brukt til spilling akkurat nå, bare surfing, musikk, media center osv, forslag mottas..

 

Om det skulle friste i framtiden hadde det vert greit å hatt et oppsett der jeg kan f.eks bytte ut til et råere skjermkort og kjøpe fler RAM brikker f.eks, men det kan fint sløyfes om jeg sparer en tusenlapp, har egentlig ikke tenkt å svi av så mye penger på pcen siden jeg har planer om å handle en ny sub snart..

Men rundt 3-4000 tipper jeg er passelig? Billigere er selvfølgelig helt konge, da blir det ny sub fortere ;) Har sett litt på oppgraderingspakkene til komplett men var så mye å velge mellom der at jeg ble litt usikker, og føler ikke det blir helt vettug å gå for noe kun fordi "dyrere = bedre"

 

for å oppsummere så vil jeg da ha et stillegående oppsett;

trenger CPU, ram, hovedkort, PSU, skjermkort med HDMI, og en kjapp harddisk som ikke bråker til å ha windows på, alt til rundt 3-4 lapper, men kan fint spante på mer om det er fornuftig..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SUM: 3 585,-

 

AMD Phenom II X2 550 Black Edition

Gigabyte GA-770TA-UD3, Socket-AM3

Samsung 500 GB 7200RPM S-ATA2 16MB

OCZ DDR3 4 GB Platinum Edt.Dual Ch.

HIS Radeon HD 5670 512MB GDDR5 IceQ

 

Prøvde å være litt fremtidsrettet i tankegangen her. Hovedkort med nye USB3. Det helt nye budsjettkortet i 5XXX-serien til ATI, selvsagt med HDMI og drar CS helt fint (HIS sin IceQ er veldig stille, har en 4670-versjonen av dette kortet selv). God RAM med bra timings. Raskeste 7200rpm spinnedisken på markedet. Rask og god to-kjernet prosessor.

 

EDIT: Lian Li-kabinettene er ofte veldig greie å modifisere litt selv, så når du skal ta ut all innmat før du setter inn det nye, ville jeg anbefalt å legge inn noen støydempende matter, f. eks. disse.

 

EDIT2: Opps, så jeg glemte å ta med PSU :pCorsair strømforsyning, CX400W til 440,- burde holde. Regner med at den er ganske stille også, Corsair er virkelig en kvalitetsprodusent av PSUer.

Endret av E-asy1985
Lenke til kommentar

Ville ikke hatt en litt kraftigere PSU da? 400W er ikke så veldig mye, den som står i nå er 650W og den er jo nesten 5 år gammel.. Dagens komponent trekker vel mer enn de gjorde for 5 år siden, da blir det kanskje litt lite med bare 400W, om jeg skal tenke framover..?

 

Takker for respons forresten, veldig kjekt at du tar deg tid :D

 

Edit; Ser du har valgt AMD, noen spesiell grunn til dette? Vet at tidligere har vertfall AMD og Intel byttet på å være "best" etter hver generasjon, sånn noen lunde, er det sånn i dag og? Hvor lenge har sokkelen vert på markedet nå, er det sånn at det kan være lurt å kjøpe en litt "dårlig" cpu, og heller fleske til med en bedre en den dagen jeg bestemmer meg for å oppgradere, eller er det ny sokkel på vei rundt hjørnet snart?

 

En ting til; Er det noe vits i å kjøre harddisken i raid-0? Blir det dobbelt så kjapt? Var temmelig billige for tiden!

Endret av r0zie
Lenke til kommentar

Hei,

 

du kan ikke bruke den gamle PSUen da? Eller bråker den? Selv om jeg fant svært lite om strømsuget til dette HD 5670-kortet, tror jeg du ville blitt overrasket over hvor gjerrige de nye kortene er. Du kan jo faktisk dra hvilket som helst singleGPU-kort med 550W-600W PSU (HD 5780 etc.). Men det skader selvsagt ikke å kjøpe en stor og god PSU, annet enn lommeboka selvfølgelig :).

 

Jeg valgte et AMD-oppsett fordi det ofte er rimeligere og yter veldig bra. AM3-sokkelen har vel 1-årsdag om 10 dager, tror jeg, så det er ikke noen utgående sokkel. Tror neste generasjon AMD-prosessorer kommer til AM3, selv om det vel ikke er bekreftet. Så her skal du slippe å kjøpe nytt hovedkort om en nye prosessor frister etterhvert.

 

Ang. raid0, så går det vel ikke dobbelt så raskt, men du får absolutt en ytelsesøkning. Men det er ikke det jeg ville brukt penger på i første rekke - bruk heller da mer penger (ca. 400,-?) på skjermkortet eller prosessoren. Hos netshop.no er AMDs PHII X4 955 Black Edition veldig billig nå, så det kan være en tanke. Hakket under toppmodellen. Men det kommer litt an på hva du tenker ang. fremtidig oppgradering. Brukes maskinen kun til surfing og enkle oppgave per nå, kan det kanskje være en tanke å bruke penga på en skikkelig prosessor? Det blir en vurderingssak :)

Lenke til kommentar

PSUen jeg har nå har jeg hatt litt problem med, og den bråker en del ja, så den skal byttes :) Om du mener det er nok med den PSU som du har plukket ut så stoler jeg på deg! Tror jeg lander på å ta den 955 cpuen og så en til 500 gig disk i raid0.. hørte om disse flashdiskene, og må si det hørtes veldig fristende ut å starte photoshop på 3 sekund og boote windows kjempefort.. Men de var så dyre og de egner seg vel best til laptop, så da prøver jeg meg på raid :)

 

Takk for hjelpen vertfall, skal gi en lyd når jeg har fått satt sammen pcen !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...