Gå til innhold

Trådløst aksesspunkt, eller kabel og switch?


Kurtis

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg bor i en kjellerleilighet, og får bredbånd trådløst(11g) fra en Belkin-router som står i etasjen over meg, ca 3 meter unna, skilt av et betonggulv/tak.

I pc'en har jeg en Jensen usb-stick(en litt eldre modell av AL7554), og mottaket på signalet er helt greit, folk med bærbare som kommer på besøk har ingen problemer med å motta dette heller.

 

Men jeg er lei av å være koblet til med trådløst, da Vista tvinger meg til å kjøre tredjepartsprogramvare for å unngå lag-spikes, og usb-dongelen av og til mister kontakten med routeren, og må taes ut av pc'en og settes inn igjen for å få nettet tilbake. Ingen andre i huset opplever dette problemet, og ja, jeg har de nyeste driverne, både til usb-sticken og chipsettet, nforce 680sli. Har lett etter en løsning på dette lenge, men aldri funnet ut av det.

 

Nylig gikk jeg til innkjøp av en Xbox 360, og jeg vil gjerne ha nett tilgjengelig på denne. Derfor lurer jeg på om tiden er moden for å gå til innkjøp av et trådløst aksesspunkt, eller finne en annen løsning.

 

Løsning 1: Trådløst aksesspunkt nede hos meg. Har lite peil på hva som er bra, om det er mer stabilt enn nåværende løsning, hvilke merker som ansees å være stabile, og hvilke som jobber best opp mot belkin-routeren i forhold til stabilitet og hastighet. Er ikke hjemme i skrivende stund, så vet ikke nøyaktig hvilken router det er, men er rimelig sikker på at det er en i F5D-familien. I tillegg hadde det vært flott om det var noenlunde lett å sette det opp.

 

Løsning 2: Vi får internett via tv-kabelen fra Canal Digital. Det har seg slik at tvkabelen kommer inn i huset nede hos meg, går inn i veggen ved mitt tv-uttak, og så opp til huseierens. Langs denne kabelen er det da kanskje plass til å trekke en nettverkskabel fra routeren og ned til meg, som jeg da kan koble en switch på? Isåfall hvilken? Da slipper jeg trådløst nett helt, noe jeg ikke har noe imot i det hele tatt. Men dette innebærer vel fort en montør, og virker fort litt drastisk for huseieren som har heller lite viten, og forståelse for min irritasjon over ustabil linje.

 

Hvilken løsning burde jeg gå for? Hva burde jeg kjøpe?

 

Takker på forhånd for svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...