Gå til innhold

Gode tips til billig sub?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Lillebroren min hadde tenkt å få bygd seg en sub, den skal helst spille høyt og dypt, ikke noe annet :p Jeg bare lurer på hvilket av disse elementene som ser mest brukbare ut i forhold til prisen som er oppgitt? :roll: (Perlessen koster ca 800,- Sammien 600,-)

Suben skal vell mest brukes for å bråke med å imponere kompisene...

Suben kan være så stor som den vil :D (skal brukes inne) og jeg har bygd subkasser før...

 

Hele poenget er at hele greia ikke skal koste mer enn ca 1000,- det nytter ikke å komme med "vent i 35 år da kan du jo kjøpe den og den til 25000" eller noe i den duren.... da budsjettet til lillegutten er STRAMT! :wink:

 

Her noen linker som jeg fisket opp:

http://www.mobilsentrum.no/product.asp?c=1...24&pn=851732838

http://www.mamut.com/dynabel/subdet187.htm

http://www.mamut.com/dynabel/subdet103.htm

http://www.mamut.com/dynabel/subdet175.htm

http://www.mobilsentrum.no/product.asp?c=1...24&pn=851732939

 

Suben skal være passiv da jeg har liggende en gammel og meget kraftig forsterker.

 

Noen som har noen gode råd og tips? :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hele greia skal koste mindre enn 1000 kr, inklusiv materialer?

Dette skal gå greit. Da er det bare å finne den konstruksjonen som spiller høyest og dypest under 1000kr.

Siden du skal kjøre passiv, blir det best med båndpass. Båndpass har naturlig avrulling slik at du slipper delefilter, kan spille høyere enn andre og har fin "buldrelyd". Passer perfekt?

frans er en harding på båndpass-simuleringer du kan jo sende han en PM?!

Så kan jeg se hva jeg kan komme opp med.

Lenke til kommentar

Jeg tenkte oxo på bandpass, men d er så mye vanskeligere å regne fram kassevolum, ellers har jeg konstruert bassrefleks for d meste, dette ved hjelp av et PCprogram WnISD (eller noe i den duren, husker ikke helt hva d het og sitter på jobb... d er gratis og finsk tror jeg) :roll:

 

Materialer og slik skaffes gratis... bassrefleksrør og andre ting oxo (for d meste) så d er ikke å tenke på...

Lenke til kommentar

Okay. WinISD skal det vel være. Det er ikke så værst, men mangler en del funksjoner. Hvor mye effekt er den forsterkeren på? sånn ca? Det første jeg vil prøve er å simulere med 2 av de vifa bassene som er på tilbud på eltek. Det blir 1000 kr. Av parameterne kan jeg tenke meg at de kan spille høyt men ikke særlig dypt. Neppe noe særlig under 35 Hz.

Lenke til kommentar

Skal vi se.

2xVifa P25WO i en båndpasskasse med 61L i den lukkede delen og 78L på bassrefleks, avstemt til 50hz vil gi et frekvensomeråde mellom 34,5 og 65hz(-3dB). Responsen har en pukkel ved 40 hz for å gi ekstra trøkk i bassen. Følsomheten er 93,8.

 

Så spørs det hvor mye effekt du har å gi. Ved 15 W effekt til hvert element vil elementene aldri gå utenfor det lineære området. Lydstyrken vil da bli 108 dB. Det er vel lite trolig at han hører på så mye musikk med dypbass i. Går det mest i trance/dance/hiphop/topp20 kan man sannsynligvis gi mer effekt og oppnå en lydstyrke over 110 dB.

 

Dette er min anbefaling. Man kan velge å bytte bort litt lydstyrke mot mer dypbass hvis man vil det. Men dette burde gi bra nok dypbass for det meste. Konstruksjonen kan knapt kalles HIFI, men vil antageligvis riste noe inni granskauen.

Lenke til kommentar

Hmm jo var int. de 10" men jeg lurer...hva om jeg bruker d 12" Dynabel elementet til 500,- i 6 ordens bandpasskasse, (hadde vært artig å prøve en slik konstruksjon...) da har jeg: Framre kammer - 30 liter avstemt til 61 Hz Bakre kammer - 70 liter avstemt til 30 Hz. Da får jeg en meget effektiv kurve mellom 30 og 100 Hz (-3 dB) og en meget fin topp på 40 Hz på 8 dB... :wink: <--alt dette i henhold til WinISD

Lenke til kommentar

Av parameterne til dynabel elemenetet ser det ikke ut som om det passer noe særlig til 6 ordens båndpass. Motorstyrken er vel for lav. Kanskje bare noe jeg innbiller meg, du kan jo spørre eltek.

 

Har du lyst på å konstruere 6 ordens båndpass, så passer vifa elementene til dette også.

 

Ellers så har man denne 10" fra audax. Den har ganske høy følsomhet, to slik vil kunne spille sykt høyt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...