Gå til innhold

Økonomisk rådgivning til liten bedrift


Anbefalte innlegg

Jeg og en kamerat er i oppstartsfasen av et firma som skal drive musikkvideoproduksjon. Markedsmessig begynner vi å bli etablert, men formelt sett (i forhold til brønnøysundregistrene etc) er vi bare i en tidlig oppstartsfase. Vi diskuterer problemstillinger rundt ulike selskapsformer ( sannsynligvis enkeltmannsforetak og ansvarlig selskap etter hva jeg kan forstå), samt at det er noen uklarheter rundt regnskapsføring.

 

Vi trenger en vi kan rådføre oss med i forhold til dette. Vi ser for oss at en økonomistudent eller liknende ville vært midt i blinken. Det er ikke snakk om hverken mye jobb eller store penger i første omgang, men vi har bestemt oss for å vokse.

 

Vi har som mål å hanskes med budsjetter på over 50 000 pr oppdrag om et år. Og da ta 4-5 oppdrag i løpet av et år. Det vi trenger nå er litt oppstartshjelp med de formelle greiene. Vi er innstilt på å gjøre mesteparten av arbeidet selv.

 

Håper noen kan hjelpe / vet om noen som kan!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Bedin er en veldig fin side til å lese seg til informasjon. Gjorde det samme som dere gjør nå for en stund tilbake. Vi kom til frem at enkeltmannsforetak var det beste for oss.

 

Grunnen til det var at AS krevde en for stor startkapital i forhold til det vi skulle omsette for.

ANS/DA er OK så lenge man har klare avtaler mellom partene; da det alltid blir krangling/dårlig stemning når penger er i bildet. Skal den som jobber for pengene få dem - eller skal de deles likt i forhold til %-andel i bedriften?

 

Vi gikk for tre enkeltmannsforetak, som lar oss bestemme selv hvor mye man jobber/hvor mye man tjener selv osv. Hvis det kommer jobber som man må vær flere på, så tar den ene personen "hovedansvaret" og leier inn tjenester av de andre enkeltmannsforetakene. Ved å gjøre dette lære også alle hvordan man skal styre et firma osv.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...