Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]Ny maskin vil ikke laste Windows


Anbefalte innlegg

Nylig kjøpt inn en ny stasjonær PC som er selvbygget. Den ble bygget i går, windows 7 og noen drivere installert. Alt fungerte helt utmerket, helt til i dag.

 

Skulle til å sette inn èn ekstra harddisk i systemet som var brukt i en annen maskin. Det lå en Windows vista installasjon på den fra før. Da jeg bootet opp systemet, så begynte maskinen å loade Windows Vista på disken som nylig var satt inn, og ikke Windows 7. Dette gikk jo selvfølgelig ikke, ettersom Vista installasjonen var gjort på en annen maskin.

 

"Okei" tenkte jeg. Slo av maskinen, og tok ut den disken som jeg nettopp hadde satt inn, og startet maskinen på nytt. Denne gangen ville ikke maskinen starte opp Windows. Den finner disken, men vil ikke laste OS. Jeg trøblet en stund i BIOS, og fant ut at disken som Windows 7 ligger på var en "slave". Endret denne til "master", men det hjalp heller ikke.

 

Prøvde deretter å legge inn Windows 7 på nytt. Windows kan installeres, men disken vil ikke la seg partisjonere eller formatere de nåværende partisjonene, med unntak av partisjon C. Formaterte partisjon C, og la inn Windows 7 på nytt. Maskinen vil fremdeles ikke laste Windows etter at installasjonen er ferdig.

 

 

 

Dette ble mye tekst, men håper noen kan hjelpe meg.

Endret av Treasure
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen bumbers(?) som sitter på bak disken. Det virker som slave og master er angitt ved hvilken SATA tilkobling som er brukt på hovedkortet. Har egentlig liten peiling på dette. Jeg fikk hvertfall endret harddisken fra slave til master ved å bytte om på tilkoblinga til hovedkortet.

 

Prøver nå å installere windows 7 på den disken som windows vista lå på, og det viser seg at denne kan partisjoneres etter ønske. Har ingen problemer med å slette partisjoner eller formatere på denne disken.

 

 

Edit: Mulig at en reset av BIOS kan hjelpe?

Endret av Treasure
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...