Gå til innhold

Dødsfallet på Tøyen, er politiet trent opp til å være systematiske slaver?


Anbefalte innlegg

Jeg er halvt spansk, og i Spania er det mange nordmenn som har bosatt seg der..Kan dem spansk?Og de som kan spansk, tror du de kan flytende spansk?

Jeg kan litt spansk, men ikke mye. Sjansen for at jeg ringer inn til medisinsk nødtelefon og og snakker om hijo de una puta er liten.

 

Sjansen for at jeg flytter til et land uten å lære meg språket er ikke-eksisterende. Flytter du til Spania uten å lære deg spansk får du ta konsekvensen av det, uansett hvor du kommer fra.

Endret av Polardegos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har lydloggen fra den første AMK oppringningen blitt frigitt? For det er egentlig den som er interresant. Jeg har ringt AMK flere ganger (for alt fra "sambandssjekk" til livstruende greier) og det trengs absolutt ikke noe "arabisk temperament" for å miste fatningen. Sier du ikke de rette "kodeordene" (*) havner du lett i en lang og tilsynelatende unyttig spørsmålsrunde før AMK har fastslått hva slags hjelp du trenger.

 

(*)"hun puster ikke" og "Vi har en dykkerulykke, jeg gjentar DYKKERULUKKE" er sånne ord. "hei, vi har en skade her" er ikke sånne ord

 

Dette stemmer ikke med min erfaring med AMK. Min erfaring med AMK (antar det er der man kommer hvis man ringer et av nødnummerene, f.eks 112 som jeg ringte) er at de er rimelig kjappe med å forstå situasjonen. Satt på trikken og halvsov i 23:30-tida, stoppet ved en holdeplass og trikkeføreren kommer løpende og gråtende bak til 2. vogn der jeg og en annen fyr sitter og sier hun har kjørt på noen.

 

Jeg ringer 112 og sier at trikkeføreren er i sjokk og sier hun har kjørt på noen. AMK spør meg hvor jeg er, noe jeg er litt usikker på, men finner ut av rimelig kjapt og AMK spør om jeg kan sjekke om jeg ser vedkommende. Jeg går ut, ser vedkommende under siste vogn og brannvesen, ambulanse og politi kommer på under 5 min.

 

Hvis det var trikkeføreren som hadde ringt AMK istedetfor meg så tror jeg de hadde brukt lenger tid på å komme. Hun var helt panisk og dette var tydligvis langt utenfor noen hun kunne takle. Det høres ut som innringeren i dette tilfellet også ikke klarte å distansere seg nok fra situasjonen til at han fikk så kjapp hjelp som mulig.

 

De bildene jeg har sett av situasjonen så ser det da virkelig ut som politibilen MÅ ha kommet fram før ambulansen? Den andre politibilen fra venstre kan umulig ha kjørt inn der etter at ambulansene midt i bildet kom?

Basketak_p__T_yen_776903p.jpg

 

Satt for noen år siden på en supportlinje hvor det ringte en god del folk som ikke kunne noe godt norsk. Det er utrolig vanskelig å kommunisere med noen som ikke kan snakke noen av de språkene du kan. I en god del av tilfellene så spurte jeg om de kjente noen som kunne bedre norsk som de kunne få hjelp av. Det er bare utrolig frustrerende å forklare noe til noen og få svaret "ja" tilbake.

Endret av blackbrrd
Lenke til kommentar

 

Vel.. det er det jeg vil kalle yttringsfrihet. Akkuart på lik linje når muslimer stempler jøder som hva enn de jødene er. mennesker? Eller når folk setter ut de tegningene om muhammed

 

Ytringsfrihet er ikke absolutt, ikke bare i Norge men uansett i verden. Samtidig brytes det andre paragrafer i loven når denne familien mottar nazistiske og racistiske hatefulle ytringer, slik som det er fremstilt i artikkelen.

 

Straffeloven § 135a: «Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år.

 

Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf. § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

 

 

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, b) religion eller livssyn, eller c) homofile legning, leveform eller orientering.»

 

 

Kilder:

Eggen, Kyrre: Ytringsfrihet, Oslo (2002)

Fliflet, Arne: Grunnloven – kommentarutgave, Oslo (2005)

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...