Jump to content
Sign in to follow this  
SaucerMan

Cpu volt problem..

Recommended Posts

Jeg hadde for noen uker siden problem med varm cpu.. jeg kjøpte ny vifte og kabinett.. fant ut at cpu fikk for lite strøm som gjor at pc skrudde seg av. Jeg fikk skrudd opp volten før pc'n skrudde seg av og alt funka, alt gikk fint men så ble det rota til igjen.. Jeg restarta og volten hadde blitt såtte ned igjen på en 1,6 og noe som er for lite til min xp2200+.. rakk ikke se det pga pc'n skrudde jo seg seff av. Nå rekker jeg ikke få skjermbilde engang før pc'n skrur seg av så jeg får såtte opp volten igjen. Det er asus hk og det er ikke cmos på det, hjelper heller ikke og ta ut batteriet ei lita stund og sette i igjen. :shrug: Kan det hjelpe og flashe bios eller må jeg bare gå til lommeboka og nappe ut peng til nytt hk? evt. hva anbefaler dere.. helst fra abit, asus er jeg misfornøyd med og er lei av.. hatt 6 asus hk. vært problem med alle sammen. Men hadde vært fint om dere hadde hatt en annen løsning.

Share this post


Link to post

Ta ut BIOS batteriet og trykk på "på" knappen på datan noen ganger ! Så venter du litt og trykker noen ganger til bare for å vere sikker !

HUSK og å kobl i fra alle strømtilførsler som PSU osv.

 

Da tror eg d skal virke :yes:

Share this post


Link to post

Prøvd å holde nede Insert-knappen mens du slår på?

På mitt Abit BX6 - kort virker det slik at alle verdier i BIOS blir resatt til fabrikk-instillingene.

Share this post


Link to post
Nei det funka ikke.. er vel bare Abit hk det funker på :( Må bare trå til med nytt hk da? Noen anbefalinger? ikke over 1500 og ikke asus..

 

Hmmm det høres da veldig drastisk ut å kjøpe nytt hovedkort. Regner med du har forsøkt support på kortet?

 

Det er jo helt sikkert en løsning på dette.

Share this post


Link to post

Hehe.. det dem sa jeg skulle gjøre hadde jeg allerede gjort og da sa dem jeg skulle sende det inn igjen men det gidder jeg ikke.. det er 3 uker uten pc det..! tar jo så jævla lang tid retur avd. på komplett..

Share this post


Link to post
Hehe.. det dem sa jeg skulle gjøre hadde jeg allerede gjort og da sa dem jeg skulle sende det inn igjen men det gidder jeg ikke.. det er 3 uker uten pc det..! tar jo så fordømte lang tid retur avd. på komplett..

 

:lol: Ja skjønner de absidensene der :lol:

 

Men; du har jo nappa ut batteriet... hvor lang tid tok det før du satte det inn igjen? Det er da kul umulig at kortet skal holde på instillingene uten strøm i flere timer????

Share this post


Link to post

Tja.. 15 - 20 min før satt det i igjen.. men er ikke at det beholder innstillingene for med den cpu'en jeg har nå kjører jeg 1,825 volt på, hadde den husket det når jeg satt i xp2200+ så hadde ikke det vært noe problem.. hk'et setter volten ned til 1.625 når jeg setter i xp2200+.. det som er problemet..

Share this post


Link to post

forsøk å ta ut og inn stømkabelen til hovedkortet. prøv så å ta ut, clear cmos, putt inn stømkabel igjen.

 

Det som kan ha skjedd er korrupt BIOS. Har akkurat samme problemet på mitt Asus A7N8X for tiden, jeg bruker en litt eldre maskin nå pga det :evil: . Dette skjer ofte med nforce2 kort. Kan ha skjedd på ditt også, selv om det er VIA :shrug: . for min del er løsningen å bestille et BIOS Savior kit med forhåndsflashet biosbrikke (da har du to bioser og får aldri problemet igjen).

 

Hvis du har en busfrekvensjumper på HK prøv å skift på den. Prøv med en annen skjerm / skjermkort eller minnebrikke hvis du har det liggende.

Share this post


Link to post

det er en ekstra biosbrikke med en switch imellom så du kan svitsje mellom den du har (du bruker den nye flashede og switcher over til din gamle når du skal flashe den på nytt) og en ny på en bryter!

 

kjøpes på www.eksitdata.com, svensk sjappe.

 

MEN, jeg har ventet 2 uker på min nå i dag, og den er framdeles ikke kommet. sikkert den helsikes tollen :evil:

 

her er en test ok.no tok:

http://www.overklokking.no/annet/biossavio...ior/index2.html

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...