Gå til innhold

Skal eplekaker heve? I ovnen?


Robocoop

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ble nesten mislykket. Eggedosisen ble aldri luftig og hvit nok. Så kaka ble noe kompakt og gul....... Dessuten burde jeg brukt mer eple og stappa bitene nede i røra for å få plass og få mer volum.

 

Ja, ja, man lærer alltid noe nytt.

Skrevet
Hva gjør at de øker i størrelse? Bakepulver og egg?

Bakepulver og vann.

 

Bakepulver inneholder natron, en syre (i form av et salt) og stivelse (for å holde det tørt). Når dette blandes med vann starter en reaksjon som danner bla. CO2. Bobler av CO2 er det som hever maten.

 

Her er reaksjonen hvis det er av interesse:

NaHCO3 + H+ → Na+ + CO2 + H2O

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...