Gå til innhold

Trenger rackskap-tips


cdr

Anbefalte innlegg

Goddag!

Jeg er på utkikk etter et rimelig rackskap, på rundt 10-15U. Jeg har tittet litt på en Deltaco 15U -- @produsent. Skapet virker imidlertid veldig lavt for å være 15U. Et annet 15U fra samme produsent som er høyere og koster ca 1500 mer, får meg til å lure; er det ikke bare én U-standard?

 

Det er flere ting jeg lurer på i forbindelse med rackskap, men først og fremst; er det noen som har testet dette skapet? Jeg er også veldig interessert i tips om andre skap, helst billige.

 

I tillegg:

 

a. Hva kan man forvente av varmeutvikling i et rackskap?

 

b. Hvs trenger man avtilleggsutstyr? Skinner virker dyre, hvor finner jeg billige skinner?

 

All tikbakemelding mottas med stor takk!

Har du andre tips du mener kan nyttiggjøres av en rack-grønning, nøl ikke med å dele dem :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

de skapene der er for nettverksutstyr og veggmontering, ikke særlig dype (450-600mm) og uten vertikale profilen bak for festing av rackskinnene.

serverskap er stortsett 800mm nå til dags siden mer og mer skal stappes inni 1-2U og eneste stedet de kunne utvide var bakover.

av U er det bare en standard som er 44,45mm for rackskap så 43,66mm på enheter som skal i skapet for litt klarering ved montering/demontering.

av dybde får du rackskap i 600mm og 800mm hvor 600mm er på vei ut.

 

av skinner må du nesten bruke det som hører til serverne, men du får de stortsett brukt til et par hundrelapper på ebay.

 

men hva skal du ha i skapet av utstyr? det har litt og si for hva evnt ekstrautstyr du har bruk for samt hvor mye varmeutvikling.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Takker for respons!

 

Skapene virket ganske smale, når du sier det. Fikk ikke dybden helt til å gå opp når jeg så spesifikasjonene for kabinetter og skinner. Flott at du ryddet opp i dette!

 

Skapet skal brukes primært til diverse servere, men senere også en nettverksswitch og forhåpentligvis en KVM, om jeg finner noe rimelig.

Har per i dag to servere i tower-kabinett, men har funnet ut at rackskap er tingen. Jeg har dessuten et par nye prosjekter gående, så det hadde vært ryddig å få dette inn i en rack.

 

Skapet skal stå i en kjeller, så jeg tviler på at varme blir et stort problem. Av det jeg har sett i den store bilde-tråden her på forumet, virker det ikke som folk sliter med varme.

Lenke til kommentar

skal du kjøpe skap for privatbruk ville jeg bare kjøpt selve rammeverket eller et brukt skap, ellers kommer det fort opp i 15-20k for bra skap.

 

av rackskap er det hovedsakelig halfrack på 21-26U og standard skap på 42-46U (produsentene ikke helt enige med hverandre på dette feltet).

men hvor i landet bor du? er ofte brukte skap i oslo-området til ok priser men jeg kikket ganske lenge før jeg fant meg 2skap i bergen.

 

ser det står 2 dell 42U i oslo nå, men 4500kr stk som var litt dyrt uten tilbehør som strømskinner etc synest jeg.

bruker ligge på 1500-3000kr for tomme skap.

90_-930160269.jpg

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Kjapp respons! :)

 

Bor ikke mange milene fra Oslo, så sånn sett er det praktisk mtp. brukt. Det er dog for det meste standardskap som er tilgjengelig, og jeg er hverken sikker på om det er plass eller praktisk mulig å få et slikt inn i hus. Men dette jobber jeg for å finne ut.

Fant et par skap på Finn. Har du noen formening om disse?. Det beste hadde dog vært en halfrack.

Lenke til kommentar

så på akkurat de samme selv isted :p

men halfrack ga jeg selv opp, jeg har fulgt med på finn ganske daglig på rackutstyr og har vel sett kanskje 3stk på et år.

jeg har selv et 42U og et 30U i kjelleren, dell 42u skap er 2meter høye som går inn i standard romhøyde uten problem.

 

for transport kan de demonteres som tar rundt en time, 10-15min med litt trening, men ikke alle selgere som lar deg stå en time skru for og få det demontert skikelig.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Det hadde vært absolutt ypperlig med et slikt skap. Prisen virker heller ikke så stiv!

 

Har du noen formening om det andre utstyret som selgeren skal kvitte seg med? Jeg har bruk for både nettverksswitch og en KVM. Hva tenker du om prisen\kvaliteten på disse?

Lenke til kommentar

dell switcher har ikke jeg brukt særlig men synest ikke de andre tingene så særlig billige ut med unntak av de baytech som er pene.

vurderer en av de baytech han har selv, hadde gjort seg med en i hvert skap :)

 

den Baytech RPC3A PDU er i prinsippet en strømskinne med 8 uttak, men den kobles til nettverket så kan du slå av/på uttakene via telnet.

jeg har en som styrer cisco labben min med Y split kabler så jeg har 16enheter koblet til, så sitter jeg på jobb og har litt dødtid til labs kan jeg skru på utstyret herfra istedenfor ha det på 24/7 som svir i strøm.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Ah, det er jo svært praktisk! Har prøvd å finne en løsning mtp. strømsparing ved å la mskinene skru seg av/gå i ventemodus etter en viss tid med idling, og deretter bruke magicpacket e.l for å starte opp igjen ved behov. Disse PDU'ene kunne vært en løsning. Skal også få sjekket skapene til selgeren litt grundigere.

 

Jeg har sett for meg et budsjett på 1500 for en switch, er det realistisk å få en solid switch med 16~ porter for denne prisen?. Tror du den Dell-switchen er en brukbar investering i forhold til utvalget i prisguiden til samme pris?

Endret av zfs
Lenke til kommentar

du får jo f.eks en flett ny d-link 1216t til 1235kr som er 16x1000mbit med oversiktelige og pene menyer, støtter trunking og vlan.

de er veldig populære for mindre bedrifter samt lans, siden de er arbeidsjern med godt utvalgt funksjoner til gode priser.

eneste de egentlig mangler i forhold til de dyrere dell/cisco switchene er mulighetene til route mellom vlans.

 

så har du f.eks port 1-10 som 10.0.1.x og port 11-20 som 10.0.2.x kan ikke den sette opp en link på switchen mellom de, men det er ikke noe du ofte trenger til hjemmebruk.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

blir snart ny filserver på meg, gleder meg litt som en unge :D

enda ikke fått skattepengene fra juni som skulle bidra til litt utstyr, men 2desember lovet de dyrt og hellig jeg skal ha de.

 

bygge i en sånn koselig kasse :D

rpc-4020b.jpg

 

fikk de 2x intel sc/sc 1000mbit fiberkortene til den i går.

så på 3ware 9500s-12 + 9500s-8 som blir en 1500kr tilsammen, grei pris og ytelse,

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Nice :)

Hva er prisen for ei slik kasse? Har vært på utkikk etter sånne bokser, men de er vanvittig dyre! Tror jeg må nøye meg med en Lian Li cube istedet, når jeg oppgraderer filserver'n. Dessuten er nok 16 bays litt lite for min del - og flere bays driver dessverre prisen enda høyere..

 

Hva slags opsett har du/skal ha på filserveren, mtp. OS osv?

Endret av zfs
Lenke til kommentar

det er en norco 4020 fra en amerikansk produsent, eneste som selger den i norge er dustinhome som har tatt den inn som bestillingsvare etter popular demand :D

 

NORCO SERVER 4U RACKMOUNT CHASSIS RPC-4020 - 2239

NORCO SLIDING RAIL ASSEMBLY RL-20 - 324

 

er ganske uslåelig pris for 4u rack med 20stk hotswap sata og backplate/skuffer inkludert, får vel nesten 2stk for prisen av lian li cube med alt tilbehøret.

 

av hardware blir det bruke en gammel server jeg har stående ubrukt i tower nå på 2stk 3,2ghz xeon enkeltkjerne 4gb ram.

er litt gammel så har bare pci-x spor, fant med 2stk pci-x sc/sc fiberkontrollere til hele 8£ for begge med porto!

så blir det sikkert 2stk 3ware 12+8port kontrollere pci-x.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Dæven, sweet stuff - uslåelig, indeed! Et slikt skal jeg ha :D. Det er nettopp hva jeg har vært utkikk etter (er prisen inkl. mva?). Takker for tipset :). Blingset forøvrig litt med antall bays- burde sett at det var fem per rad og ikke 4 :p

 

Ellers ser oppsettet bra ut. Skulle gjerne hatt fiber selv, men det er allerede kabel i veggene..

Lenke til kommentar

jeg fant en 500meters rull cat5e til 700kr fra et konkursbo så da ble det cat5e på meg for nå.

 

fant meg billig stæsj fra cdlmicro til selve uttakene etc

24 Port Patch Panel - Cat5e £18.98 Inc VAT

Wall Face Plate Cat5e RJ45 Network LAN Faceplate - Quad - £3.49 Inc VAT + 2,47£ for monteringsboksen.

Wall Face Plate Cat5e RJ45 Network LAN Faceplate - Double - £1.99 Inc VAT + 1,49£ for monteringsboksen.

 

ble "endel" billigere enn kjøpe fra norske nettbutikkene :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...