Gå til innhold

Skjerm - til pc og ps3 ?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er i full gang med å se på komponentene til en ny maskin for litt god vinter underholdning. Prisklasse rundt rundt 10-12k. BLir nok en i5 med et radeon 5870 kort, så en full HD skjerm med lite etterslep og god responstid blir jo et must.

 

Det var da det slo meg at det skulle vell være mulig å koble ps3n på en slik skjerm også? Hadde i utgangspunktet sett for meg en budsjettskjerm alla BenQ 24 tommern, men hvordan en slik skjerm vil yte på ps3 spill det er jeg særdeles usikker på.

 

Har selv erfart ps3 underholdning så langt på en toshiba 42 full hd 100HZ lcd tv kjøpt fra netshop.no 1-2år siden. Alt i alt så er det god responstid, lite etterslep, pent bilde, men noe svikt i sortdybde kontrasten (det er jo der prisklassen forandres på et blunk). Det største minuset er at den har støtte for full HD men det blir ikkke 1:1 pixel mapping pga 42 tommer, der full HD starter på 46 og opppover. Derfor har jeg brukt den kun til 720p. Noe klumsete ettersom jeg brukte lang tid penger og krefter på å finne en god tv med full hd støtte.

 

 

Spørsmålet er vell hvordan vil bildet / pixelmapping / sortdybde / responstid (på godt norsk ytelsen) til en 24 tommers HD skjerm til pc fungere på en ps3. Og hvilken kunne DU anbefalt?

 

Her er linker på 2 skjermer jeg har sett på til pcn foreløpig:

LG 24`

http://www.dustinhome.no/pd_5010208989.aspx

BenQ 24

http://www.dustinhome.no/pd_5010335322.aspx

 

ps. jeg brukte 4mnder på å finne en TV som prosjekterte ps3 med god nok "framerate"

Jeg tror jeg har oversensitive øyne når det gjelder fps lagg. men det kan jo hende det er stor forskjell på pc skjermer og tv skjermer, det vet jeg ikke mye om.

 

Nå skal det sies at jeg bruker en ASUS VW222U skjerm til min nåværende macbook pro. Kjøpte den i fjor for en billig penge 1500kr. på netshop.no. den har fungert kjempe fint men har ikke testet den på ps3n pga den ikke har noe HDMI utgang / ingang http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=124788)

 

Håper på konstruktiv feedback :) skal bestille pcn så fort som mulig så ikke nøl med input.

Endret av BoRsE
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

om det er "framerate" du reagerer på så er det nok snakk om respons tid eller refresh rate. De 3 skjermene du listet har en respons tid på 5ms. Det sies at alt under 8 ms skal være adekvat for spilling.

 

Personlig har jeg aldri eid en skjerm med over 2ms.

 

Kontrast messig er skjermene ulik. LGen har 10000:1 og benq har 40000:1 og asusen 8000:1. LGen og Benq er dynamisk og mes sannsynelig er asusen også dynamisk med tanke på prisen. Her er nok Benquen veldig mye bedre. Personlig sitter jeg på 70 000:1.

 

Man burde også ta max oppløsning inn i bilde. Asusen har en lav max oppløsning på 1680 x 1050. LGen kommer bedre ut med 1920 x 1200 og benQ utrolig nok har ikke listet sin men en rask google søk ga meg 1920 x 1080.

 

Refresh rate burde man være obs på på billige skjermer. selvo om jeg aaldri har opplevd at det er et problem på skjermer idag.

 

Google litt og fant at alle hadde 75hz noe som er sågodt so mstandard på LCd skjermer. Du vil merke flimmer ved noe alla 40-50 hz om jeg husker korrekt. Noen ganger vil noen spill sette refresh raten kunstig lavt noe som vil gi flimmer. Da er det bare å gå inn i options å fikse på det.

 

av de 3 du har listet så ville jeg si at BenQen er det beste valget. Pga drastisk bedre kontrast. Asusen er svarte per. Med dårlig maks oppløsning og piss kontrast.

 

Men som sagt om du skal kjøpe skjerm så bestem deg for en pris. Og så sammenlign responstid, refresh rate og maks oppløsning. Evt sjekk ut refresh rate men det er som sagt nesten en selvfølge med 75hz idag på lcd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...