Gå til innhold

Opptil flere andre tror de har samme epost adresse som meg, registrerer seg og prøver å resette passord...


myhken

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Da live.no ble åpnet for et par år siden (kanskje lengre siden?) skaffet jeg meg mitt [email protected] adressen.

Har også betalt 149 kroner i året for ekstra pakken som ekstra plass etc.

 

Problemet det siste året er at flere andre personer med samme fornavn som meg tror de også har kenneth(at)live.no som epost adresse og de registrerer seg på ulike forum, nettbutikker, flyttetjenester etc med min epost adresse.

Dette er tydelig ikke folk som registrerer seg for morro skyld, men seriøse hendvendelser, men bare med feil epost adresse.

Bl.a facebook registrering, finn.no etc.

 

Den siste tiden har det kommet flere eposter på min sekundær adresse fra live.com som sier at noen prøver å tilbakestille passordet mitt. Så den eller de som tror de har min epost adresse prøver nå å få kontroll over kontoen.

 

Jeg stopper henvendelsene, men det er jo kjipt at folk tror de har min epost adresse og bruker den til viktige eposter (som info ang flyttetjenester, svar på annonser på finn.no etc).

 

Hvordan skal jeg få kontakt med disse personene for å fortelle at de IKKE har epost adressen kenneth(at)live.no, og aldri har hatt den siden jeg registrerte med 30 minutter etter at tjenesten åpnet.

Kan jo liksom ikke sende epost til kenneth(at)live.no for å fortelle det.

 

### Fjernet navn ###

 

Kanskje noen her kjenner noen av disse, og kan gi dem beskjed. Vet ikke helt hvordan jeg skal få stoppet dette og få dem til å forstå at de IKKE eier eller har epost adressen kenneth(at)live.no

 

Noen som har noen tips til hvordan hindre slikt?

Endret av cyclo
Fjernet identifisering av utenforstående, da dette ikke tillates i hht forumets regler.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe godt svar på spørsmålet ditt har jeg ikke, men jeg har samme problem. Da live.no ble lansert, registrerte jeg en adresse, og dit har det kommet mye rart. Tipset også et par familiemedlemer som også skaffet seg enkle adresser, men begge disse har gitt opp å bruke kontoene da det gikk for mye tid med til å rydde.

 

Det er veldig mange forsøk på registrering på alt fra Facebook, Skype, Nettby, EA Games og så videre. Og disse bekreftelsesmailene har det kommet mange av... Men her ser man jo i alle fall at systemet fungerer: Når du ikke får klikket på bekreftelseslinken i e-posten, så blir du ikke registrert. Det som har gått opp for meg når jeg har gått gjennom innboksen, er at mange tjenester lar seg registrere uten en slik verifikasjon av adresse. Og enda verre: Enkelte steder registrerer du deg, og umiddelbart sendes kvittering med passord til den adressen du oppga... Med andre ord, her er det fritt fram for å sjekke ut den aktuelle kontoen uten at kontohaver merker noe som helst.

 

Har stoppet det jeg har klart å stoppe, men det er jo ikke lett å informere brukeren om at de benytter gal epostadresse når det gjelder denne typen registreringer og når brukeren i det uendelige forsøker å registrere seg på nytt...

 

Enklere er det jo med personlige e-poster. Sitter nå for eksempel med 2009-regnskapet for et Golfanlegg, deltakerliste og program for et seminar og hel avhandling rundt en jobbforespørsel, blandt mye annet. Men her var det jo enkelt å informere avsenderene. Fikk også kvittering med registreringskode og det hele for en årslisens på Norman Antivirus og Antispyware her om dagen, men her hadde bruker registrert to epostadresser som begge stod i kvitteringen, så denne var også grei å rydde opp i.

 

Videre kom det en e-post fra den ene parten i et samboerskap, som mente de hadde så dårlig forhold til hverandre at det gikk ut over barna, og ønsket å møtes for å ordne opp. Denne var jo litt lei, og jeg oppdaget den litt sent. Eposten hadde ligget ca 14 dager i innboksen før jeg fikk informert avsender om at den var kommet til feil mottaker, så hvem vet hvordan det endte.

 

Er ikke annet å si enn at man bør forsikre seg om at man virkelig har tilgang til den e-postadressen man oppgir til andre og benytter til registreringer...

 

Vegard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...