Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

hjelp - privatist i biologi 1


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg tar biologi 1 som privatist i år og har eksamen om drøye 2 uker. Tingen er at jeg er forvirret angående leseliste osv.

 

1 - Jeg har ikke hatt faget før og jeg har akkurat fått boken så jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive en leseliste. Skal jeg bare skrive opp bøkene jeg har? for jeg har ikke noe spesiell læreplan.

 

2 - Jeg har ikke fått konkret informasjon om hvilke temaer jeg skal ha om i eksamen, så jeg er redd jeg skal ha om alle temaene i boken.

 

Så om noen skal ha privatist eksamen i biologi 1/2, kunne dere vert snille å si åssn dere forbereder dere og hvordan dette systemet egentlig fungerer?

 

Takker for svar på forhånd.

 

mvh en forvirret xitto

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Usikker paa hva du mener med leseliste, har aldri tatt noen fag som privatist, saa vet ikke helt hva det innebaerer. Men om tema saa er det ganske enkelt alt i boken, eller lettere sagt skal du kunne alt som staar i kompetansemaalene for faget. Kompetansemaalene er det du boer forberede deg paa, du boer kunne ha svar paa alle disse. Er dette bare muntlig eksamen? eller skriftlig ogsaa? Vet du hvordan eksamineringen foregaar?

er det snakk om 48timers forberedelse (i saa fall far du tildelt et tema to dager foer eksamen, og skal forberede en presentasjon av en problemstilling innad dette temaet. i tilllegg skal du vise fram et forsoek. Men du vil ogsaa bli utspoert om andre aspekter av temaet og kanskje andre deler av kompetansemaalene. Du skal vise at du kan svare paa kompetansemaalene.

 

Den andre muligheten er direkte eksamen. Da faar man ikke vite noe om tema foer man kommer paa eksamensdagen. Da faar man et tema og en time til aa forberede seg, saa skal du inn til eksaminator og "ha en dialog" om temaet, eksaminator vil spoerre noen spoersmaal sa du kan vise hva du kan om temaet, og CCQ. Usikker paa om det er en praktisk del her, altsaa et foersoek.

 

Uansett kompetansemaalene er pensum for aa si det slik. Du boer ha en viss oversikt over disse foer eksamen. Spesielt om du har direkte eksamen

 

Kompetansemaalene for Biologi 1 finner du her

 

Lykke til :!:

Lenke til kommentar

Tusen takk.

 

Jeg tok en prat med en biologi lærer og hun sa at eksamens prosedyren vil foregå på følgende måte.

 

Jeg får vite hvilket tema jeg skal komme opp i.

Jeg får 30 min til å forberede meg.

Jeg skal prate 15 min om det temaet. (evt som du sa, ha en dialog)

Så skal jeg ha en praktisk test hvor jeg blir medt om å utføre en øvelse.

Deretter vil eksaminator nevne et nytt tema som jeg skal prate om uforberedt.

 

f.eks

 

15 min - Biologisk Mangfold (forberedt)

10 min - Disseksjon av fisk (øvelse)

15 min - Eukaryote celler (uforberedt)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...